donderdag 4 september 2014

Nazomeren
In het voorjaar zijn Man en ik met de zomer in aantocht in dit huis komen wonen. Een goed seizoen om te verhuizen, maar nu gaan we langzaamaan naar een ander seizoen, het najaar. Afgelopen maanden hebben we genoten van het huis en vooral van het ‘buiten-zijn’. Hoe zal het wonen in dit huis zijn als we (lees: ik vrijwel altijd en Man in het weekend) niet meer het grootste deel van de dag in de tuin kunnen zijn? Als de dagen binnenshuis moeten worden doorgebracht? In huis is het leven anders dan wanneer je buiten kunt eten, lezen, tuinieren, zomaar zittend op een stoel geniet of soezelt of gasten ontvangt die bij je aanschuiven aan de tuintafel. Ik ben heel benieuwd naar dat ‘altijd-leven-binnenshuis’ in dit huis. Of die knusse en warme uitstraling die het huis heeft dan nóg meer bevestigd wordt.

En half oktober is het atelier klaar, in die ruimte zal ik ook veel tijd doorbrengen. Daar zal ik vooral overdag lezen en schrijven, schilderen en met allerlei verschillende materialen bezig zijn, met glas en met hout. Er komen grote ramen waardoor ik altijd zicht op de tuin heb. Het groen blad zie overgaan naar roodbruin herfstblad, de struiken en de berkenboom kaal zie worden en het veranderende licht zie dat van zomerlicht naar herfstlicht naar winterlicht gaat….en dan weer naar voorjaarslicht, maar dat is pas veel later.


Vandaag zit ik nog zoveel mogelijk in de tuin, behalve tijdens het tikken van dit stukje. Het licht buiten op de laptop maakt het gebruik ervan onmogelijk. Ik wil nog genieten van de zon en de warmte op mijn lijf. Het is heerlijk nazomeren. Boeken bij de hand, mijn aantekenboekje en een stapel uitgeprinte blogs en artikelen die ik wil lezen. Deze dag staat in het teken van inspiratie opdoen voor ‘stof tot nieuwe blog’.

22 opmerkingen:

 1. We genieten nog van een aantal mooie dagen, Ellie. Zo nu en dan een buitje, maar lekker warm nog. Doe lekker inspiratie op. Ik kijk er naar uit. Warme groet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is zoveel inspiratie op te doen, Mieke, volgens mij heb ik aan één dag niet genoeg! Maar gelukkig zijn er nog mooie dagen die ik zo door kan brengen! Lieve groet :-)

   Verwijderen
 2. Mooi, en inderdaad de beleving van je huis is anders, buiten of binnen. Zo vind ik het in december ook weer anders, als het vroeg donker wordt en de lichten aan moeten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk Selma, dat je iets herkent in 'mijn schrijfsel'! En het klopt helemaal wat je zegt. Alles is anders in wat voor seizoen en op wat voor moment

   Verwijderen
 3. ik ben ook benieuwd hoe je het volgende seizoen gaat ervaren en beschrijven! en je atelier niet te vergeten.... het belooft veel goeds...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Spannend vind ik het, verwachtingsvol ook Anne! Naar de (nog) ontbrekende seizoenen hier en zeker ook naar het atelier :-)

   Verwijderen
 4. Hoi Ellie, het maakt niet uit zomer, herfst, winter of lente, jij hebt je plekje gevonden! Of je nu buiten bent bij het plekje voor de vogeltjes, bomen, rust, of binnen bij je boeken of spulletjes die jullie samen tijdens speciale momenten hebben verzameld, het maakt niet uit, het in goed. Geniet met volle teugen en blijf vooral schrijven, ik geniet en leer daar van, ik kijk uit naar ieder nieuw schrijfster, bedankt! Liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier zit er een te stralen en te gloeien van zo'n mooie reactie! Dank je wel Yvonne!

   Verwijderen
 5. Buiten in de nazomerzon je blog schrijven. Hoe heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Elke dag zorgt voor nieuw licht en geluk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet nog even fijn van de nazomer Ellie, de herfst brengt mooie kleuren en in je atelier kun je straks het een en ander realiseren door de inspiratie die je nu opdoet. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Elk seizoen is mooi, Jannie, ik geniet dus nu van deze nazomerdagen! Elke dag is er, zoals Jaap hierboven het beschrijft, weer ander licht en geluk! Inspiratie is er elke ook dag en overal, met wat geluk kan ik dus nog vaak schrijven ;-)

   Verwijderen
 8. liefje, mooi geschreven.
  Binnen zal het zeker knus en warm zijn. Daarvan ben ik overtuigd.
  Ik ben ook benieuwd hoe de herfst en winter hier zal zijn. Het naar buiten kijken zal absoluut een plaatje zijn. De herfst die de bomen mooie kleuren gaan geven en de winter die de tuin een mooi wit deken geeft. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt nog veel goeds aan..zowel genieten in huis, van de tuin en in het atelier...wat wil ik nog meer? X

   Verwijderen
 9. Van Nathalie Leclerq de volgende mooie reactie:
  Nazomer, het mooiste seizoen vind ik, l'été indien, ... het licht is zo teder, geen ander seizoen geeft dat broze kostbare zonlicht, beseffend dat de dagen nu stilaan echt wel korter worden... Vanuit jouw atelier alle seizoenen voorbij het raam zien passeren, dat wordt de hemel op aarde!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nathalie, precies zoals jij het verwoord voel ik het ook! Mooie reactie, dankjewel daarvoor! X Ellie

   Verwijderen
 10. Jij gaat vast genieten in jouw atelier met zicht op de tuin! Het wordt weer een spannende tijd, vol verwachting wat het nieuwe seizoen gaat brengen aan natuurschoon en gezelligheid. Het is toch heerlijk dat we in een land wonen waar de natuur 4 keer per jaar wisselt. En jij in een huis dat zo mooi gelegen is dat het gewoon deel uitmaakt van die natuur. Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joke, wat heb je dit mooi onder woorden gebracht! Het maakt me blij! Lieve groet :-)

   Verwijderen
 11. Heerlijk die nazomerse dagen, het is goed vertoeven in de tuin en het mag van mij nog wel een paar weken doorgaan zo,
  Wat zal je blij zijn als je atelier klaar is, denk dat je er inderdaad veel tijd in zult doorbrengen.X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Ans, deze dagen is het volop genieten buiten! En je hebt helemaal gelijk wat het atelier betreft, ik tel af en verheug mij op het inruimen en gezellig maken en het bezig zijn in mijn eigen creatieve ruimte!

   Verwijderen