maandag 28 september 2015

Dromen - 2
Een bonkend hoofd. Alsof er een trein doorheen dendert. Mijn eerste gedachte bij het ontwaken. Uitgerust ben ik niet. Voor mijn gevoel nauwelijks geslapen.Auto’s en bulldozers razen voorbij. Op straat wegwerkers, bergen zand en stoeptegels. Kale bomen en weidsheid. Familie en vrienden die voor het raam langslopen. Dan word ik wakker. Pikkedonker, middenin de nacht.Metershoge vlammen. Blaadjes dwarrelen op de grond, struiken zwart en kaal. De tuin staat in brand. Ik sta bij het raam. Er zijn geen muren, enkel glas. In de verte een bewegende massa. Honderden, misschien wel duizenden mensen komen dichterbij, zij aan zij. Rookpluimen en vlaggen. Er wordt geroepen. Armen zwaaien van tijd tot tijd als op afspraak de lucht in. Ben ontzettend bang. Dan zegt Man: ‘Oh ja, dat zijn supporters. Er wordt vandaag gevoetbald.’Man wekt mij. Heel even weet ik niet waar ik ben.
14 opmerkingen:

 1. Lijkt wel een horrorfilm. Ik hoop dat je vannacht mooie dromen hebt! Warme groet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er vanuit dat ik komende nacht lekker slaap, Mieke ;-)
   Lieve groet!

   Verwijderen
 2. Als ik eerlijk ben Ellie, lig ik dan toch liever wakker 😀. Je zou de betekenis kunnen opzoeken, overigens xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lig ook vaak wakker, Irma. Dat is altijd nog beter dan nare dromen. Ben wel nieuwsgierig naar de betekenis, hoewel ik natuurlijk zelf ook wel een verklaring kan geven...

   Verwijderen
 3. Het zijn wel thema's van de kosmische gebeurtenissen van dit moment Ellie, heel wonderlijk: de bloedmaan van vannacht en de zonnestormen - ik hoorde dat dit veel teweeg kan brengen, heb er zelf dwars doorheen geslapen, werd wel wakker met twee woorden - respect en dankbaarheid - en dat voel ik nu voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het met je eens, Anne. Huidige gebeurtenissen uit het nieuws, afgelopen nacht de mooie maan (die ik overigens ook heb gemist en gelukkig her en der foto's van bevriende facebookers), dat alles kan veel teweegbrengen in het denken en nadenken. Ik gloei helemaal van je laatste woorden '- respect en dankbaarheid - en dat voel ik nu voor jou.' Dank, Anne X

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Dat was het ook, Margo. Ik heb tijd nodig gehad om na het wakker worden mij weer rustig te voelen.

   Verwijderen
 5. Soms kan een droom zo levensecht beleefd worden. Zo echt heb je het ook beschreven. Angstig, duister en donker!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Reacties
  1. Het was ook behoorlijk eng...blij dat Man mij heeft gewekt...

   Verwijderen
 7. De enige betekenis die een droom heeft, komt van jezelf. Een ander kan je alleen vragen stellen.
  Ben je druk geweest de laatste tijd, ietwat chaotisch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan denk ik wel alles herleiden, Athy...het zijn dagelijkse dingen, gebeurtenissen in mijn omgeving, het nieuws....maar de droom was zo levensecht....moest er echt van bekomen.

   Verwijderen