dinsdag 26 november 2013

Foto's


In een doos vind ik een foto uit mijn kindertijd en besef weer eens dat het leven doordendert. Al zoveel jaren met herinneringen. Tijd om het fotoalbum van mijn jeugd nog eens door te bladeren. 
 

Vijf jaar ben ik en zit in de kleuterklas (in mijn kindertijd werd het de ‘bewaarschool’ genoemd). Voor de foto moest er worden geposeerd. Schilderen vond ik toen al leuk en vind ik nog steeds heerlijk om te doen.


Hier ben ik zeven jaar, zit in de eerste klas en doe de eerste communie. De fotograaf was niet blij met de weerborstel en heeft brillantine in het haar gedaan. Wat zou beter zijn geweest, een weerborstel of het haar zo scheef op mijn voorhoofd geplakt?


Bij thuiskomst uit de kerk is de foto met mijn zussen en broer gemaakt, een van de weinige foto’s waar we met vieren op staan. Een beetje boos kijken we, maar dat komt door de zon, die schijnt recht in het gezicht.


Samen met Vriendin, we zijn in hetzelfde dorp opgegroeid. Op deze foto zijn we 10 jaar en zitten in de vierde klas. We zien elkaar nog steeds. Met bril ben ik, een vlindermontuur draag ik ook nog steeds.


Jarenlang heb ik gehandbald. Een balspel was een van mijn favoriete hobby’s. Deze foto is gemaakt toen ik 12 of 13 jaar oud was en met dit team zaalhandbal kampioen werd. Met de bal in handen ben ik, de keepster.


Hier ben ik 16 jaar oud en vier carnaval. De jongeman rechts van mij is mijn eerste vriendje.

Wordt vervolgd.

10 opmerkingen:

 1. Wat leuk Ellie, deze foto's ! De tijd vliegt inderdaad. Wel leuk om terug te kijken, vind je ook niet? Ik ben wel blij dat hij achter de rug is, hoor !! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mieke, leuk dat je de blog al hebt gelezen! Enig om de foto's te bekijken....maar de tijd gaat wel erg snel vind ik X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yes indeed! Jaap, leuk dat je mijn blog weer hebt gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Altijd zo leuk om oude foto's weer te zien,ja dan zie je ook wat de jaren voorbij gevlogen zijn! Maar de herinneringen blijven...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ans, k ben het helemaal met je eens! Leuk dat je gelezen hebt X !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeeyy! Die rechter ken ik :) leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Kim, wat leuk, een bericht van jou! Ja, je ma en ik, stoere meiden....:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. liefje, heerlijk om zo door je fotoalbum heen te bladeren. Mooie foto's met mooie herinneringen :-)

  BeantwoordenVerwijderen