donderdag 28 november 2013

Huizenjacht 2De huizenjacht is nog steeds gaande. Man en ik zijn nog altijd op zoek. Elke dag weer is er hoop dat het nieuwe aanbod op de huizenmarkt iets oplevert, maar tot nu toe is dat nog niet het geval. We krijgen vaak van mensen de opmerking dat er toch genoeg huizen te koop staan. Dat is ook zo, maar we willen niet overal wonen. We hebben onze voorkeur voor bepaalde plekken en daar zoeken we. Waarom is het ons nog niet gelukt? Omdat het huis in de verkeerde wijk staat, of het is te duur of soms is het ook gewoon te klein. Er moet in elk geval ruimte zijn om een muziekkamer voor Man in te richten en daarnaast nog een ruimte waar ik kan schilderen, knutselen en schrijven.
Het komt ook regelmatig voor dat het huis veel minder mooi en groot is dan de foto’s doen vermoeden. ‘Hulde aan de makelaar’ zeggen we dan als het huis bij bezichtiging totaal niet is wat de foto’s hebben beloofd. Altijd weer is er hoop als we een afspraak hebben gepland. ‘Misschien is het dit huis wel’, zeggen we dan tegen elkaar. Zijn we zelfs, want stel dat het inderdaad zo is, al aan het schilderen en inrichten. 


Onze zoektocht gaat door, weliswaar in een klein gebied, maar op een dag zien we ‘ons huis’. Dan maken we echte plannen en gaan aan het werk. In dit huis komen de hulptroepen om in te pakken en ook Man’s spullen uit de opslag te halen. Een beetje weemoed zal er bij mij wel aan te pas komen. Jaren geleden ben ik alleen in dit huis komen wonen en heb het als een echt ‘thuis’ beschouwd. Maar samen met Man naar een ander ‘thuis’, dat is iets om naar uit te kijken. Morgen weer een nieuwe bezichtiging!14 opmerkingen:

 1. Hartstikke goed om de tijd te nemen! Het is zo belangrijk, om goed naar de voor - en nadelen te kijken van een ander huis. Groot gelijk om het rustig aan te doen, ze lopen niet weg hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gewoon doorgaan met een huis zoeken.....komt vanzelf een keertje wat op jullie pad.
  Wie weet morgen misschien wel......succes! x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ans, het zou te gek zijn als we morgen 'ons huis' vinden....duimen dus!
   Fijn dat je de blog weer hebt gelezen X

   Verwijderen
 3. Mieke, helemaal waar wat je zegt! Maar heel soms willen we graag dat 'nestje' :-) Leuk dat je de blog weer hebt gelezen en dank voor je reactie, vind ik heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jullie huis staat ergens te wachten op jullie, ik ben het zeker. Prachtige kleurencombinatie op die gezellige foto! PS: 'Hulde aan de makelaar', ik zou graag een vlieg zijn wanneer jullie met die woorden een bezichtiging afronden :-).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nathalie, dank voor je bemoedigende woorden :-) En ook dank voor het compliment over de foto.....een vlieg...hoe vaak ik dat zou willen :-) X

   Verwijderen
 5. En plots lezen we een nieuw verhaal van je. Droomhuis gevonden. Succes met de zoektocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jaap, ik laat het zeker weten: 'Droomhuis gevonden'...goede titel, die houd ik in gedachten :-) Dank voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. liefje, mooi geschreven en kijk uit naar morgen :-) Wie weet? Duimen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja....wie weet...zou leuk zijn en zo niet, dan volgende keer misschien wel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Is het geworden wat jullie zochten? Of gaat de spannende zoektocht verder? Succes...!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. zo herkenbaar! het zoeken tot de 'klik' - en dan voel je het meteen - ongeacht de staat van het huis - het is, je weet wel wat het is ;)
  en je gaat het vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dank voor je leuke reactie Anne! Ik vertrouw er volkomen op...:-)

  BeantwoordenVerwijderen