zondag 24 november 2013

Wereldhuis 1Gisteren met Man de kringloopwinkel bezocht. Van winkel kun je eigenlijk niet spreken, het is meer een groot warenhuis, gevestigd in een oud schoolgebouw. 
Een groot en mooi gebouw hergebruikt en in dit geval voor een goed doel. De opbrengst wordt besteed aan scholen en gezinnen in landen waar armoede heerst. We gaan op zoek naar een houten voet voor een lampenkap. 


Man en ik hebben afgesproken op die voet te focussen, niet op andere dingen. Moeilijk. Dat lukt een poos, maar uiteindelijk kopen we toch nog een paar snuisterijen. Met kerst in aantocht een kerstman zittend op een bal, zelfs een kaarsje kan erin. Ook nog een hanger voor in de boom.


We hebben mooie dingen gezien, er was genoeg wat we hadden kunnen kopen. Niet dat Man en ik zo hebberig zijn, maar we houden van gebruikte spullen en vinden het leuk ernaar op zoek te gaan. 

Bij thuiskomst ook nog een pakketje bij de post. Afgelopen week is er al twee keer een pakket met boeken bezorgd, ik verwachtte niets meer. Maar een tijdje geleden heb ik een petitie van de dierenbescherming ondertekend en als dank krijg ik een zadeldekje. 


Heb het vandaag meteen in gebruik genomen. Gestreept, gebloemd of geblokt, zelden is er bij terugkomst bij de fiets nog een zadeldek te bespeuren. Dus nu kijk ik ernaar bij het opstappen, kijk ernaar bij het afstappen en prop het dan in mijn tas. Dit zadeldek zal ik niet meer zo snel kwijtraken.

11 opmerkingen:

 1. Jullie hebben leuke dingen gevonden! Is ook haast onmogelijk om met lege handen naar huis te gaan.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Reacties
  1. Nathalie, wat leuk dat je dat zo zegt, dank je wel! Je zult het binnenkort zien :-) !!

   Verwijderen
 3. Och Ans, we moeten ons inhouden, we zien zoveel leuke dingen! En je kent onze inrichting, er is altijd wel iets wat er weer bij bijpast :-) X Leuk dat je weer hebt gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo herkenbaar! dat snuffelen is zo heerlijk, bijna nog leuker dan het kopen.... mooi geheel, de tekst met de foto's, of ik met je mee liep, gezellig! en wat een super zadeldekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, leuk hè Anne, dat kijken en genieten van al die gebruikte spullen! Fijn dat je het een mooi stukje vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk is het om in een Kringloopwinkel rond te lopen. Steeds vaker vind je ook een boekenhoek, met goede boeken !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och Mieke, ik had al bij voorbaat aangekondigd dat ik de boeken voorbij zou lopen, of dat volgende keer ook lukt :-) ? Leuk dat je m'n stukje hebt gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Was net of we in een snoepjeswinkel liepen :-). En valt dan niet mee om niet alles te willen proeven!!!! Lastig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We gaan snel weer....heerlijk om te kijken naar al die gebruikte spullen!

  BeantwoordenVerwijderen