woensdag 18 maart 2015

WoensdagOm kwart voor twee word ik wakker. Ik draai van de ene op de andere zij, ga naar het toilet, tel schapen of denk uitsluitend aan één onderwerp, het opzetten van een nieuw doek. Als dat niet helpt aan het opzetten van een nieuwe blog. Niets helpt. De rest van de nacht lig ik wakker. Om zeven uur pak ik mijn laptop en begin te schrijven. Man is dan al gedoucht en naar beneden, maakt een ontbijt voor ons. Zittend met kussens in de rug, Man op de rand van het bed, eten we samen. Nadat hij naar zijn werk is gegaan lees en beantwoord ik e-mailtjes, bekijk online een site met het laatste nieuws en blader door de regionale krant.Daarna schrijf ik weer, nog steeds in bed, de kussens in mijn rug. Ik blijf een paar uur bezig, tot aan het einde van de ochtend. Dan ga ik douchen, kleed me aan en eet een boterham. Voordat ik wegga wil ik nog naar het atelier. Niet om te schilderen. Ik ruim wat dingen op, drink koffie in de stoel voor het raam en geniet van de vogels in de tuin.

  
Om half twee heb ik met Vriendin afgesproken. Ook haal ik een paar grote linnen doeken op zodat wat binnen in mij borrelt er eindelijk uit kan. Ik heb genoeg doeken, maar voor dat wat ik wil doen, heb ik ‘groot’ nodig. Ik wil met een flinke kwast aan de slag. Heb daar zin in, het ‘moet’.
Bij thuiskomst ga ik een uurtje slapen. Dan breng ik snel nog een laag verf aan op een nieuw doek. Ik kan het niet laten. Morgen weer een laag. Tussendoor moet de verf goed drogen. Geduld…

  
 
Snijd groenten en was de krieltjes in schil, dan is het eten snel klaar als Man thuiskomt. Alles in de wok, Griekse kaas en een glas witte wijn erbij.
Tijdens het eten praten we over de dag. Wat heb jij gedaan? Hoe ging het op je werk? Ga je lezen of muziek luisteren? Wil je mij eerst nog even helpen met de lamp, die hangt scheef. Heerlijk vind ik dat, het is ontspannend en geeft een gevoel van ‘samen’. Na de koffie en de afwas doe ik niet veel meer. Geen energie over. Dit stukje schrijven is het laatste op deze woensdag.16 opmerkingen:

 1. Irma Kurpershoek18 maart 2015 om 20:26

  Een doordeweekse dag, een woensdag en toch maak jij hem bijzonder. Mooi geschreven Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor dit grote compliment, Irma! Ben er blij mee!

   Verwijderen
 2. Lekkere woensdag. Heb nu ook zin in Griekse kaas en (GROOT) glas witte wijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een heerlijke woensdag! Kaas en wijn waren 'de kers op de dag' :-)

   Verwijderen
 3. ik was het alweer vergeten, maar door jouw stukje herinner ik het me: ik was om halfvier ineens klaarwakker... raar zo'n nacht met helderheid. je hebt er weer een ooi stuk van gemaakt Ellie, leuk om mee te leven met jouw reilen en zeilen. ben benieuwd naar de voortgang op het 'witte doek'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gingen vannacht dus weer gelijk op, Anne. Dank voor je compliment! Ik zal de voortgang van het 'witte doek' met je delen :-)

   Verwijderen
 4. Het was ook een bijzondere woensdag. Slaap lekker, straks. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor jou ook, MIeke? Mijn woensdag was een hele mooie woensdag!

   Verwijderen
 5. Voor mij ook een woensdag gedeeltelijk in bed, vanwege de heupinfiltratie. Toch net zoals jij de woensdag positief kunnen afsluiten:) Succes met het werk op je grote doek, ben natuurlijk benieuwd! Kus!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jannie ben zo blij dat je al meteen resultaat had van de injectie (gelezen op fb), een goed teken! En ja, in bed blijven liggen is goed voor de rust...én de inspiratie. Zo afgezonderd van alles ontstaan er wel eens mooie ideeën! De voortgang van het 'witte doek' volgt! Lieve groetjes X !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geen energie meer, behalve om dit stukje te schrijven? Dat lees ik met plezier en geeft mooi weer hoe jij je voelt.
  Als ik 's avonds geen energie meer heb, dan kan ik niets meer. Ik herken je manier van door de dg heen gaan, zo heb ik het ook vaak.
  Nu ga ik slapen, welterusten en tot een volgende keer. Heb het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heerlijk voor jou, maar ook voor mij dat je herkenning leest in mijn stukje, Athy....er zijn zeer energieke en gezonde mensen (gelukkig voor hen) die zich niets kunnen voorstellen bij de uitspraak 'geen energie meer.....', maar onze dagen verglijden op deze manier. Fijne zaterdag, geniet ervan!

   Verwijderen