vrijdag 14 oktober 2016

Dromen - 4Man en ik. Een groot overdekt gebouw. Het is er druk. Veel mensen, een kakofonie aan geluiden. We zijn op weg naar buiten. Bij de trap een man, klein, dik en enorm grote schoenen aan zijn voeten. Wijzend naar boven, op luide toon roepend dat daar de kerstspullen te zien zijn. Hij herhaalt het steeds weer. We kijken elkaar aan. Ik wil wel naar de ballen en het engelenhaar. We lopen de trap op. En waar ik tot op dat moment gewoon loop zit ik ineens in een rolstoel, ben ik plots buiten. Fiets over een smal pad, aangelegd langs een drukke verkeersweg. Auto’s razen met een rot vaart langs mij heen. Ben volkomen in paniek. Het zweet gutst langs mijn gezicht. Man nergens meer te zien. In de drukte ben ik hem kwijtgeraakt. Ik roep, kijk om mij heen, roep weer. Dan zie ik hem, hij rent naar mij toe. Toch fiets ik verder.

Ik zie hem wel staan, een lichtblauwe auto, geparkeerd op het pad. Toch ga ik
rechtdoor. Fiets er tegenaan. Met opzet. Een kras op de bumper, deuk erin, fietswiel krom. Dan zie ik Man een huis binnengaan. Snel erna over het trapje bij de voordeur weer naar buiten komen. In zijn kielzog een jonge vrouw. Ik loop over een andere trap naar beneden. Omgeven door rotsen is daar het meer. Als ik weer terugkom van Man geen spoor. Wel zie ik een vriendin. Zij wordt belaagd door een groep mannen. Blijkbaar geniet zij van de aandacht, zij lacht.

Ineens een motor, maar dat is echt, ik ben wakker. Voel mij onrustig, precies zoals in de droom. Ik schrijf meteen deze blogpost.
8 opmerkingen:

 1. Dat is een akelige en onrustige droom, Ellie.
  Er gebeurt momenteel ook veel naars, misschien verweef je dat in je dromen. Sterkte <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat je wel gelijk hebt, Marjolein. Gelukkig zijn er ook betere dromen <3

   Verwijderen
 2. Waarschijnlijk veel indrukken opgedaan Ellie, en in je droom wordt het dan inderdaad een kakofonie. Maar wees gerust, je brein zorgt ervoor dat het niet teveel wordt, geeft je de kans alles weer even te resetten. Liefs! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Troostrijke woorden, Jannie! Het was werkelijk een akelige droom, maar gelukkig enkel 'een droom'. Liefs en mooi weekend <3

   Verwijderen
 3. Wat een onrust in die droom. Laat maar bezinken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fiets, symbool voor eigen energie; auto symbool voor je zelf, als in autonoom. Zo veel drukte, gedachtes en gevoelens, je gaat verschillende richtingen in je droom.
  Wat ik zo mooi vind is dat je een foto plaatst van een plek waar je rustig kan worden. Je kunt dus goed voor jezelf zorgen. Wees niet bang voor de droom maar kijk er naar. Je kunt er vast wat mee. Gevoel is belangrijker dan de betekenis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Athy, ik denk dat jij in je antwoord de spijker op de kop slaat. Ook laat jouw reactie mij weer eens bij mijzelf te rade gaan. Dank lief wijs mens <3

   Verwijderen