woensdag 4 december 2013

UitstapjeNa een paar dagen geen blog te hebben geplaatst, ben ik er vandaag weer met de boekpresentatie van ‘Sophie - Genius Loci’ van Anne Vellinga. Het is haar debuut en het debuut van de uitgeefster. Heel bijzonder vind ik. Allebei voor het eerst met hun eerste boek naar buiten komen.


Gisteren ben ik rond het middaguur naar Egmond aan Zee gereden, daar heb ik in een hotel een kamer gereserveerd. Ondanks af en toe hevige mist en het drukke verkeer ben ik ruimschoots op tijd. Aan de overkant van het hotel de duinen, het strand en de zee. Als Man en ik daar in de buurt zijn willen we de zee zien. Nu ik alleen ben wil ik dat ook, maar heb geen tijd, de zee moet wachten tot morgen.


Er zijn veel mensen naar de presentatie gekomen. Een kleurrijk gezelschap is het. Eerst een welkomstwoord door de eigenaresse van de boekhandel waarna de microfoon naar de uitgeefster gaat. Zij praat kort over het boek en hoe zij Anne heeft ontdekt. Dat gebeurde door het lezen van Anne’s blog (www.annevellinga.nl). En dan komt Anne aan het woord, een vrouw met passie. Zij vertelt dat het manuscript destijds wel is gelezen, maar zij als auteur ervan niet telkens de teleurstelling van een afwijzing wilde voelen. Het manuscript heeft dus op de plank gelegen totdat, toevalligerwijze, de uitgeefster haar vond.
In het kort vertelt zij iets over ‘Sophie’ en draagt een klein stukje eruit voor. 


Ook aanwezig de burgemeester, hij ontvangt het eerste exemplaar. Ook hij heeft even, maar heel enthousiast gesproken. Aan de aanwezigen geeft hij tot slot nog een opdracht mee: KOOP ALLEMAAL DIT BOEK!’


Dan is het tijd om te signeren. We worden verwend met een drankje en lekkere hapjes. Tijd ook om te praten met mensen, ik heb leuke ontmoetingen en gesprekken. Na afloop is er een after-party bij Anne en haar man thuis, Anne’s Genius Loci, waarvoor ik ook uitgenodigd word. Het is een bijzondere avond en door de uitnodiging word die zelfs feestelijk. 
Het duurt wel even voordat ik mijn auto uit de parkeergarage kan halen want wat gebeurt er? De betaalautomaat, beneden in de garage, weigert mijn pas. Een beetje ongemakkelijk voel ik me wel, alleen ‘s avonds in een schemerige parkeergarage. Gelukkig is er iemand die komt kijken. Hij staat buiten op mij te wachten en begrijpt niet dat ik nog steeds in de garage ben. Uiteindelijk, na een aantal pogingen wordt de pas geaccepteerd, ik ben blij.
Na afloop, het was een leuke avond, ga ik terug naar het hotel. Het voelt wel een beetje vreemd dat Man er niet bij is. Gelukkig maar voor een nacht, morgen ga ik weer naar huis.
En nu ben ik thuis. Natuurlijk met een gesigneerd exemplaar van het boek.14 opmerkingen:

 1. Het is erg leuk geweest lees ik.....Ben eigenlijk ook benieuwd naar het boek en heb het op mijn lijstje gezet.
  Wat zul je je ellendig gevoeld hebben in de parkeergarage,maar gelukkig is het toch goed gegaan. :-)
  Leuke foto's Ellie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat jij een warm en verrijkend uitje hebt gehad, Ellie. Alweer extra lotion voor jouw ziel.X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nathalie, dankjewel voor de lieve reactie. Het was (en is nog) inderdaad lotion voor de ziel! X

   Verwijderen
 3. Ans, dankjewel voor je reactie, leuk! Dat voorval in de parkeergarage was niet zo leuk, maar verder heb ik een fantastische avond gehad! Nu spijt dat ik het boek niet voor jou heb gekocht, heb er wel aan gedacht, maar wist niet zeker of jij het zou willen lezen....wat jammer nou toch...X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi verslag Ellie. Jammer van de parkeergarage, maar dat is ook overwonnen. Weer graag gelezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mieke, dankjewel voor het compliment! Het voorval in de parkeergarage was minder, maar verder een fantastische avond! Volgende keer ga je gewoon mee!

   Verwijderen
 5. Wat schrijf je toch mooi... Ik vond het een feest dat je erbij was; ik bewonder je moed en je kracht om te doen wat je wilt. Je gaat ervoor. Geen afstand, geen parkeergarage weerhoudt jou.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor de complimentjes Anne, een mooie stimulans om door te gaan!

   Verwijderen
 6. Wat een heerlijk uitstapje en wat leuk geschreven. Stiekem ben ik je mee geweest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaap, wat een fijne complimentjes! Dank je wel daarvoor!

  BeantwoordenVerwijderen