maandag 8 december 2014

Voorbije dagenWoensdag 3 december heb ik mijn laatste blog gepost. De dagen erna geen tijd gehad om te schrijven. Zoveel dingen te doen, ik schrijf over een paar ervan.

Donderdag 4 december 2014
Om 10u00 ‘s ochtends word ik opgehaald. Ik ga naar een bridgedrive van ‘Klaveren 5’, het clubje waar ik al vanaf de oprichting in mei 2005 lid van ben. Het heeft zes leden, allemaal vrouwen. Tweemaal per jaar hebben we een drive bij een van de dames thuis, altijd bij T. Restaurantjes, winkels en cafeetjes in de straat waar zij woont, mogelijkheden genoeg om te eten en een glaasje te drinken. We lunchen ‘thuis’ met allerlei lekkernijen door T ingekocht en gemaakt. ’s Avonds gaan we uit eten. Om half 12 ben ik thuis na een gezellige dag.

Vrijdag 5 december 2014
Om half tien stap ik weer in de auto. Nog niet echt fit na de lange donderdag, maar heb een afspraak bij de opticien. Eerst een meting, daarna lenzen in en zoek ik een nieuw montuur uit. Weer thuis wil ik een uurtje slapen. Dat lukt niet zo goed. Ik ‘moet’ schilderen, er valt niet aan te ontkomen. Gewoon het penseel dopen in de verf en mijn hand volgen. Er is geen sprake van ‘even iets anders doen’. Wel drink ik koffie met gasten die onverwachts voor het raam staan. 
Vandaag ook valt mijn laptop zowat uit elkaar. Ik heb hem een poos geleden uit mijn handen laten vallen. Eerst liet telkens de accu los, die kon ik weer vastmaken, maar nu laat ook het deksel los. Enkel nog twee dunne draadjes waarmee het verbonden is met de rest van de laptop. Als Man na het werk thuiskomt krijg ik van pure chocola een letter S.

Zaterdag 6 december 2014
Ik slaap uit, rond tien uur word ik wakker. Man heeft koffie, fruit en zuivel naast mijn bed gezet. Niets van gemerkt dat hij uit bed is gegaan, blijkbaar in diepe slaap. ‘s Middags gaan we op pad voor een nieuwe laptop. Die is snel gekocht, ik weet precies wat ik wil hebben. Op weg naar huis, stilstaand voor het stoplicht botst een andere auto tegen onze auto aan. De bestuurder rijdt achteruit uit de parkeerhaven en ziet ons niet. Tot overmaat van ramp schakelt de man in paniek dan ook nog verkeerd en botst een tweede maal tegen de auto aan. ’s Avonds na het eten installeer ik samen met Man alles op mijn laptop om er weer mee te kunnen werken. Zoek ook de verschillende functies uit. Dat is even wennen met dit nieuwe besturingssysteem, maar het lukt snel. Ik sluit de dag af met thee en een boek.

Zondag 7 december 2014
Pyjamadag. Alles in langzame versnelling. Weer uitgeslapen, eet een licht ontbijt, rommel wat in huis en lees kranten. Maak een pasta Bolognese voor het avondeten.

Maandag 8 december 2014
Typ ik deze blog op mijn nieuwe laptop.


 


26 opmerkingen:

 1. Drukke week , heerlijke pyjamadag! die hadden wij ook haha! en nu weer vol goede moed aan de nieuwe week beginnen xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En die week is gisteren begonnen met een concert van Bryan Adams...beter kon het niet, Anke :-)

   Verwijderen
 2. Druk, druk en ook nog een nieuwe laptop. Ik ben benieuwd wat de nieuwe week voor verhaal gaat opleveren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sophie, ik maak er gewoon weer een leuke week van, maar minder drukte is beter voor mij ;-)

   Verwijderen
 3. Liefje, Leuk om je de week live en via deze blog te volgen; blijf schrijven :-)
  PS Mooi schilderij !!! x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt het lekker druk in ieder geval. En een nieuwe laptop!! X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms gebeuren er veel dingen tegelijk...iets minder druk mag wel, is beter voor mij Mieke. Lieve groet :-)

   Verwijderen
 5. zo is het net een dagboek, Ellie, en lopen wij met jou mee door jouw leven, heel leuk. ik ben wel benieuwd wat voor laptop het geworden is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je de 'dagboekschrijfwijze' kunt waarderen, Anne. Soms is het fijn de dingen op deze manier in een blog te verwerken, vooral als er veel tegelijk gebeurt! Geen Apple gekocht, maar een Asus met veel erop en eraan, mooi 'ding'....erg blij mee :-)

   Verwijderen
 6. Leuk om "mee te leven" met jouw leven.
  Zelf heb ik ook nog niet zo heel lang een nieuwe laptop. Drama vind ik het gezoek naar van alles.......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je het leuk vindt om zo 'mee te leven', Wilma ;-)
   Ik vind het wel spannend alles van de nieuwe laptop te ontdekken....moet toegeven dat er heel veel mogelijkheden zijn en of ik die allemaal ga gebruiken?

   Verwijderen
 7. Geen slechte dagen, wat leuk zo'n inkijkje. Altijd verbaasd wanneer ik lees dat anderen ook zo'n nieuwe laptop geen eitje vinden. Denk dat ik de enige ben en ieder ander precies snapt.....Mooie schilderijen, fijn hé, je eigen atelier. Groet..!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het 'inkijkje' leuk vindt, Athy! De nieuwe laptop heeft zoveel mogelijkheden....inderdaad uitzoekerij, maar dat vind ik wel leuk :-)
   In het atelier voel ik mij als een vis in het water...het lijkt ook alsof de ruimte er altijd al was...lieve groet!

   Verwijderen
 8. Leuke en minder leuke dingen lossen elkaar af. Het leven blijft een verrassing. Jouw nieuwe laptop ziet er goed uit, Hij zal wel de nodige appeltjes van jouw reserves hebben opgesnoept. Na het ruitincident heeft jouw auto nu zeker weer de nodige schade opgelopen. Heel vervelend, maar gelukkig geen letselschade.
  Toch nog geluk!

  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joke, elke dag is nieuw en verrassend....soms leuk, soms mag het rustiger of hoeft er niet zo nodig weer iets te gebeuren. Afgelopen dagen zijn er veel 'dingen' voorbij gekomen, benieuwd wat deze week brengt :-) !!

   Verwijderen
 9. Heerlijk om te lezen Ellie en wat een mooi schilderij is het geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het stukje graag hebt gelezen, Jaap. Het schilderij maakt me vrolijk...al die kleurtjes komen goed van pas nu het overdag buiten wat donkerder is ;-)

   Verwijderen
 10. Wat een leuke, frisse en vrolijke schilderijtjes Ellie. Leuk om te lezen hoe je je dagen invult. En een nieuwe bril, ik stel het steeds uit, maar wil heel graag een andere en het wordt ook tijd. Mijn ogen zijn in 2009 voor het laatst gecontroleerd en de bril is ook van dat jaar, nog in Nederland gekocht. De nieuwe wordt dus een Belgische ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jannie, dank voor je complimentjes! Ik zeg: 'doen, die nieuwe bril, na 5 jaar mag dat wel, leuk ook een nieuwe look' :-)

   Verwijderen
 11. Up's en down's week Ellie. Een kunstenaar kan dan de mooiste doeken schilderen. En kijk eens wat een kleurrijk geheel het is geworden . Prachtig xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je compliment, Linda! Een nieuwe week en wie weet wat voor mooie dingen in het verschiet liggen....:-)

   Verwijderen
 12. Geweldig schilderwerk en gloedjenieuwe laptop zodat je je leuke stukjes kunt blijven tikken.
  Go for it!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alleen maar complimentjes van jou, Mies.....blij...dank :-)

   Verwijderen
 13. Ik ben altijd zo blij met een nieuwe laptop of pc. Alsof je weer aan het begin staat van iets heel leuks en spannends, stom hè!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, ik vind het ook heel leuk en spannend alle nieuwe snufjes uit te zoeken....en ja, ik ben ook trots met 'dat ding' en geniet ervan! Niks 'stom' ;-)

   Verwijderen