vrijdag 10 juni 2016

De pasfotobus


Soms heb ik geen zin om de post open te maken of laat ik ‘m liggen om later te bekijken. Of te vergeten. Zo ook de envelop van de Gemeente Waalre. Als ik me een paar weken later realiseer dat binnenkort mijn identiteitskaart verloopt, weet ik meteen waarvoor ik post heb gekregen. Regelt men van hogerhand dat ik niet meer zelf op hoef te letten, maak ik de envelop niet open.

Nu moet ik in de startblokken en snel. Maar het is weekend. Ik kan niet zoveel meer regelen en de dagen erna ben ik op vakantie. Om nou vanaf het vakantieadres daarmee bezig te zijn trekt mij niet zo. De eerste gelegenheid is dan pas over ruim een week. De kaart verloopt in die week, drie dagen later. Een nieuwe heb ik dan nog niet. Is het de bedoeling mij zonder identiteit die paar dagen op te sluiten? Al deze gedachten komen in een razend tempo voorbij.

Gelukkig bestaat er internet. Op de website van de gemeente kan ik online een afspraak maken. Niet eerder bij stilgestaan, ik heb het ook niet eerder nodig gehad. Nu een uitkomst en snel geregeld. Dan ga ik op zoek naar een fotograaf. Van het bestaan ervan heb ik tot nu toe geen weet gehad, ook niet eerder nodig gehad, maar in deze regio komt de fotograaf aan huis. Ook deze afspraak is snel geregeld. 

De eerste ochtend na mijn vakantie rijdt ‘De Pasfotobus’ voor. De stoel wordt klaargezet, een witte plaat aan de wand achter mij opgehangen en binnen tien minuten heb ik vier pasfoto's in handen. Daarmee kan ik aan het eind van de ochtend mijn identiteitskaart aanvragen. Een week later kan ik ‘m ophalen en voor de dagen zonder identiteit heb ik bewijs op zak dat ik de kaart heb aangevraagd. Misschien toch beter voortaan de post meteen te bekijken. 

    

17 opmerkingen:

 1. Jacqueline Pronk10 juni 2016 om 11:09

  Hihihihi, dan heb je tenminste weer een identiteit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig, zo'n pasfotobus! Nog nooit eerder van gehoord, behalve dan voor schoolfoto's. Krijgen we nog te zien hoe je erop staat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die foto Irma, zonder bril, zonder lach :-( dat is Ellie niet. Ik lijk wel een of andere vrouw die door justitie wordt gezocht, je kent die aanplakbiljetten wel ;-)

   Verwijderen
  2. Irma, bij het posten van mijn stukje hoopte ik heel stiekem dat niemand naar de foto zou vragen...:-)

   Verwijderen
 3. Wat leuk, die bus!! En je had dus alles keurig afgedekt en het maakt daardoor niet uit dat je de post niet had opengemaakt ;-)
  (Ik herken dat, ben nogal struisvogelig met post)
  Goeie acties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Marjolein, er zijn toch zeker leukere dingen te doen dan de post te openen, van die vermaledijde pasfoto's te laten maken en dan ook nog naar een ambtelijk apparaat te moeten gaan...niks aan 🙄

   Verwijderen
 4. Reacties
  1. Misschien bij jou in de buurt ook zo'n pasfotobus, Margo!

   Verwijderen
 5. daar zeg je wat! een week geleden bleek ergens dat mijn identiteitskaart ook verlopen is, ik moet dit allemaal nog regelen, maar waar haal ik de tijd en de moed vandaan. wellicht uit deze blogpost van jou, dank!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is fijn, Anne. We gaan graag op de fiets, maar misschien niet voor deze dingen. En op deze manier is het een fluitje van een cent :-)

   Verwijderen
 6. Jannie Harmsen10 juni 2016 om 16:00

  Goed geregeld! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. Je 'moet' wel iets als je de post laat liggen, Wilma.....en dan ook nog vergeet ;-)

   Verwijderen