vrijdag 23 september 2016

'FlexibelEvengoed alle voordeuren en auto’s gehoord. Ik heb toch oordoppen in?
Wars als ik ben van gebruiksaanwijzingen gewoon met de vinger erin geduwd, aan het ‘stokje’ gedraaid en klaar. Vanavond nog maar een keer proberen. Volgens gebruiksaanwijzing.

Tegen achten word ik wakker. Heb heerlijk geslapen. Toeval? Of is hier de gebruiksaanwijzing debet aan?

Ze zien eruit als 'boompjes' en zijn gemaakt van zacht materiaal
Eindelijk, het heeft lang geduurd voordat ik overstag ben gegaan.

Wil meteen douchen en het atelier in. Schrijven. Een idee waarover heb ik ook al. Het loopt anders. Kussens in de rug, eerst koffie en het ontbijt. Toch maar even het nieuws lezen. Dan snel kijken of er e-mail is. Nog iets leuks op facebook? Nog nieuwe lezers op mijn blog geweest? Misschien reacties?

Het is half 12 voordat ik in het atelier kom. Heb gerommeld in huis. Mijn rondje door de tuin gemaakt, gieter in de hand. Hier en daar planten die water nodig hebben, vooral die in een pot staan. De vogels gevoerd. Zaad in de silo en een nieuwe pot met pindakaas in het voederhuisje. Vers water in de bakken. Sam drinkt hier ook uit. Naar haar eigen waterbakje kijkt zij niet om, ook al wordt het water elke dag ververst. Meestal zit zij buiten op tafel erbij als ik de bakken schoonmaak en weer vul met water. Zodra ik mij omdraai drinkt zij ervan. Buiten drinken is blijkbaar lekkerder. Bij Sam zit het tussen de oren.

De dag begint anders dan de bedoeling was en deze blogpost gaat over iets anders dan de bedoeling was. Niets zo veranderlijk als een mens. Of ben ik misschien flexibel?


9 opmerkingen:

 1. Je bent flexibel! Laten we het daar op houden. Heerlijk, toch?
  Vannacht ook nog lekker slapen en morgen weer genieten van een mooie dag, Ellie. Warme groet:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zoals Mies het op fb verwoordde: 'flexibiliteit en wijsheid gaan hand in hand'...dank voor de mooie wensen, Mieke <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha, ze werkten dus toch! Fijn dat je een goede nacht had.
  Onze kleinzoon gebruikt deze doppen in het water (tegen oorontstekingen), ze helpen hem ook goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al een paar nachten goed geslapen Marjolein, jodelie jodelie! Jij kent deze doppen dus, fijn dat kleinzoon er ook baat bij heeft!

   Verwijderen
 4. Mijn ochtenden beginnen net zo, alsof ik mijzelf lees. Zit nu achter mijn pc.Kwart over acht op, krant, sinasappels koffie en beschuit. Even kijken of er mails zijn, reacties op facebook, even iemands bericht lezen die gister belde met die vraag. Nu bijna 10.00 uur. Ik ga mijn oefeningen doen, douchen en de rest van de dag aantrekken. Wij zijn creatieve vrouwen, daar komt het door dat wij impulsief doen wat wij het eerst doen. Heb een goed weekend, Ellie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat heerlijk dat jij je hierin herkent, Athy...lang gedacht dat ik misschien 's ochtends een beetje lui ben, dat denk ik nooit meer...de dag begint als ik wakker word en zo is dat, hoe ik die invul is aan mij. In elk geval geniet ik van dat moment op bed en van de tuininspectie later!

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk om gewoon zo op het moment te kunnen beslissen wat je doet! Graag gelezen weer, Ellie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het moment pakken kan flexibel zijn, maar eerlijk gezegd is het natuurlijk ook 'vrijheid'...

   Verwijderen