maandag 3 oktober 2016

Mannen van Mars - Vrouwen van Venus
Heb ik iets in huis veranderd, ziet Man het niet eens. Al staat ‘de verandering’ voor zijn neus of naast hem, het valt hem niet op.
Zuchtend en een beetje geïrriteerd zoals waarschijnlijk alleen vrouwen dat kunnen zijn, vraag ik of hij nou echt niet ziet wat er anders dan anders is.

‘Wat heb je dan veranderd?’
‘Dat het jou niet opvalt. Niet te geloven. Vorige keer zag je het ook al niet’
‘Maakt het je nog iets uit of het wel of niet gezellig is in huis?’
‘Ja, natuurlijk’
‘Of moet altijd alles hetzelfde blijven? Dat vind ik saai’
‘Je weet toch dat ik het leuk vind zo nu en dan met spullen te schuiven. Dat ik houd van het gerommel, ook al zet ik soms alles weer op dezelfde plek terug’

‘Oh ja, nou zie ik het. Dat staat anders’
‘Dat staat zeker al een maand op die plek’
‘Echt? Niet gezien’

Man kijkt. Frons in het voorhoofd. Denkt na.

‘Dat is het. Je hebt de vazen verwisseld’
‘Daar heb ik inderdaad een ander groepje van gemaakt. Ook al een poos geleden’

‘Jij vindt het toch leuk als we in huis iets veranderen?’
‘Ja, dat is zo. Jij hebt de ideeën. Ik sjouw. Wij vullen elkaar goed aan en wat je ook bedenkt, het is altijd weer mooi’

Hij ziet het niet. Ik mok en mopper nog een beetje. Waarom ziet hij het niet? Voor een vrouw is dit toch belangrijk? Dat weet een man toch? Waar ligt dat aan? Of is het echt waar: ‘Komen Mannen van Mars en Vrouwen van Venus?’

25 opmerkingen:

 1. Haha! Mannen zijn inderdaad anders! Ik zou zeggen "Ik heb dat en dat anders gezet, wat vind je ervan?". Maar misschien werkt dat niet voor jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja natuurlijk moet ik dat ook doen, Margo...maar een mens (lees vrouw en lees Ellie) is niet altijd verstandig. Ik was het dus niet, maar vanaf nu beslist wel, dankzij jou ;-)

   Verwijderen
 2. Volgens mij ligt het aan onze onverschillige en boosaardige natuur 😉. Leuke columns Ellie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Koen...dat zal het zijn, maar kijk, ik ben niet altijd verstandig en 'de wens is vaak de vader van de gedachte'...dat is hier van toepassing geweest ;-) Dank voor je compliment!

   Verwijderen
 3. voortaan even twee foto's, ook voor ons: Voor en Na, want nu ben ik wel hel nieuwsgierig wat je veranderd hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anne, dat zal ik doen! Dank voor je reactie, ook op facebook :-)

   Verwijderen
 4. Het voordeel van twee mannen onder 1 dak: geen van beiden die zich hier druk over maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja Elly, mannen komen van Mars. Toen ik mijn blonde haren in een rode variant verfde zei manlief "wat moet ik zien dan?"

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yvon!!! Wat een giller...ik ben gerustgesteld, een eigenschap van de 'nietsziende' man...:-)

   Verwijderen
 6. Mijn vader zei altijd tegen mijn moeder: wat loop je toch voor mijn voeten, ik struikel bijna over je....of ben je misschien bij de kapper geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is dus al van oudsher dat mannen 'nietsziend' zijn...mooie anekdote over je vader, Athy!

   Verwijderen
 7. Mijn vader zei altijd tegen mijn moeder: wat loop je toch voor mijn voeten, ik struikel bijna over je....of ben je misschien bij de kapper geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel herkenbaar Ellie! Ik ben het eens met Margot, voortaan gewoon vragen en dan maar hopen dat het een positief geluid oplevert. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk jouw reactie, Jannie! Een beetje met een knipoog geschreven want door de jaren heen heb ik wel begrepen dat een man een totaal andere belevingswereld heeft...maar toch...zoals jij zegt, hopend op, zo wil ik soms ook dat ene positieve geluid hebben 😉

   Verwijderen
 9. Een paar reacties heb ik gekopieerd en post ik onder dit stukje. Deze reacties komen van Facebook en wil ik de lezers die daar geen lid van zijn, niet onthouden. De uitspraken zijn te leuk om verloren te laten gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dani van Doorn
  :-) Dat hij er niet zo op let, betekent dat jij kunt doen wat je leuk vindt op dat gebied. Er zijn ook mannen die het niet willen, denk ik. Dan raken ze van slag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, dat is een andere en beslist positieve benadering van de 'nietsziende' man, maar wel een om over na te denken 🤔

   Verwijderen
 11. Selma Hoste
  Ik besprak laatst net zo iets met de kapster. Zij vertelde dat ze een keer met haar haarkleur van heel donker naar heel licht was gegaan (kan ook andersom zijn geweest). Bij thuiskomst vroeg ze haar man: 'Zie je iets aan me?' Waarop hij vroeg of ze een nieuw truitje aan had! 😜

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik moest er ook om lachen. Mijn man is zo 'getraind' dat hij aan de telefoon al zegt dat mijn haar goed zit als hij weet dat ik naar de kapper ben geweest.
   Je ziet: al die mannen hebben zo iets.

   Verwijderen
  2. Toch heel knap dat je man dat onthoudt en ook nog doet, Selma! Een compliment voor hem 👍

   Verwijderen
 12. Mijn man heeft arendsogen. Alleen niet wanneer hij met zijn werk bezig is. Cijfers zijn zijn lust en zijn leven. Zou ik naakt voor 'm gaan staan, zou hij hoogstens vragen: "Is er iets?" waarbij zijn ogen bij het woordje "er" al terugdwalen naar cijfers.
  Maar verder is-ie heel lief!
  Groetjes Kakel. Ik kom even bij je neuzen via Michiel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De manier waarop je het beschrijft is er een van liefde, mooi! Leuk dat ik je hier kan begroeten en ik zeg: 'Tot ziens, Kakel!'

   Verwijderen
 13. Mijn man heeft arendsogen. Alleen niet wanneer hij met zijn werk bezig is. Cijfers zijn zijn lust en zijn leven. Zou ik naakt voor 'm gaan staan, zou hij hoogstens vragen: "Is er iets?" waarbij zijn ogen bij het woordje "er" al terugdwalen naar cijfers.
  Maar verder is-ie heel lief!
  Groetjes Kakel. Ik kom even bij je neuzen via Michiel.

  BeantwoordenVerwijderen