zondag 13 juli 2014

GlasBij de ‘Stichting Wereldhuis Eindhoven’, gevestigd in een oud schoolgebouw, tref je allerlei spullen aan. De twee verdiepingen zijn volgestouwd met kinderspeelgoed, ledikantjes, bedden, kasten, tafels en stoelen, staande lampen, hangende lampen, boeken, schilderijen, serviesgoed, vazen, glazen en schalen, er is gereedschap, er zijn potten en pannen en er hangt kleding. Op de tweede verdieping ook een kantine waar je thee, koffie of soep kunt gebruiken. De opbrengst komt ten goede aan instanties in verre landen voor opleiding en een betere toekomst voor de kinderen daar. Mooi ook dat het hier aan mensen met een kwetsbare achtergrond een plek is om werkervaring op te doen.

Man en ik zijn op zoek naar een hoog smal ladenkastje en naar gekleurd glas. Ik werd door iemands blog (bekijk haar website eens en geniet van haar blogs en haar kunst en curiosa) geïnspireerd om eindelijk eens met het gekleurde glas aan de slag te gaan. Al in dozen gestopt en in de garage gezet om naar de kringloopwinkel te brengen, heb ik toch weer alles tevoorschijn gehaald. Op zolder ook nog het een en ander aan gekleurde vazen en glazen. Ik ben er nog niet aan toegekomen om dat op te ruimen. Zo blij als een kind ben ik nu ik het nog heb en kan gebruiken.

Was er nooit helemaal zeker van of ik stukken op elkaar zou lijmen of dat ik het glas zou knippen en snijden voor mozaïek, maar nu weet ik wat ik wil.
Met een deel ervan ga ik stapelen net zolang totdat ik het mooi vind, dan lijm ik het op elkaar. Dit is een van de dingen waar ik nu mee bezig ben en bij 'af' en ’goed gelukt’ geef ik het cadeau aan iemand die van blauw houdt!22 opmerkingen:

 1. Mooi hè Mieke....ineens wist ik wat ik met het glas zou doen, geïnspireerd door 'Voetbalhart' van Anne Vellinga...dat is pas leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat ik je geïnspireerd heb met mijn glastotem, Ellie! ik ben 'stapel' op recycling kunst. En heel attent dat je de link naar mijn blog erbij hebt gezet. Dankjewel! Heel veel scharrelplezier en stapel ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jannie Harmsen13 juli 2014 om 19:52

  Mooi gedaan Ellie! Heerlijk creatief bezig, fijn dat je weer lekker geniet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jannie, dankjewel voor je compliment! Wat leuk dat je nu hier kunt reageren! De reacties blijven dan bewaard, dat vind ik fijn, ik kan ze dan ook nog eens herlezen :-)
   Lieve groet :-)

   Verwijderen
 4. Anne, het is enig om met het glas bezig te zijn! Recycling, vooral in de kunst, is een uitdaging! Ben altijd op zoek naar weer iets bruikbaars voor op een schilderij of voor buiten in de tuin, :-) En graag gedaan, jouw naam 'moest' er gewoon bij vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ellis van Opdorp13 juli 2014 om 19:56

  Wat een prachtige kleur en mooie compositie. Ook het idee achter het wereldhuis is mooi. Veel plezier met je project.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ellis voor je reactie! Leuk dat je mijn blog hebt gelezen!

   Verwijderen
 6. Connie en het is ook nog leuk ermee bezig te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er echt heel erg mooi en leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is enig om te doen, stapelen en kijken hoe het licht valt en dan lijmen. Dankjewel Ans voor het compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Blauw...mijn favoriete kleur. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk dat je mijn 'creatie in wording' mooi vindt....:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit wel heel erg mooi, Ellie. Prachtig. ik ben benieuwd hoe je verder met dat stapelen vaart. Heel veel succes en inspiratie toegewenst.!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dankjewel voor het compliment, Connie! Het is ook nog eens ontzettend leuk om met al dat glas te 'spelen' :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. blijf zoeken en stapelen!!! Mooi geschreven en het resultaat wat ik zie mag er zijn!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De glazen schaal ziet er mooi uit. Nieuwe hobby? Ik zal ook voor je verzamelen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je compliment! Ik wilde al langer iets met glas doen, maar had 'het' nog niet te pakken, dat kwam na het lezen van de blog van Anne Vellinga! Leuk dat je voor mij wilt verzamelen, graag!

   Verwijderen