woensdag 27 augustus 2014

AtelierEind september zijn de bouwvakkers weer voor een aantal weken hier. Dan is de verbouwing van de garage aan de beurt. Garage wordt atelier. Voor deze klus hebben we geen bouwvakkers hoeven zoeken die komen graven en slopen en boren en spijkeren. Dezelfde mannen die het huis hebben gerenoveerd komen ook nu weer. Dat is fijn, we kennen elkaar al en het vertrouwen is er.

Voordat het zover is moet er nog wel het een en ander gerealiseerd worden. Allereerst moet de garage leeg. Dat vergt nog wel wat denkwerk want waar laten we de fietsen, de tuinstoelen, het gereedschap, de kruiwagen en de grasmaaier? Laten we ook nog een houten tuinhuis maken?
Ik moet bedenken wat ik met de ruimte wil. Ik wil veel licht binnen en ik wil een warme ruimte qua temperatuur, een houten vloer en ook warm en koud stromend water. Ik vraag advies, overleg met Man en Vriendin. Het bespreken van de werkzaamheden met de vakmannen is vanavond. Is het mogelijk mijn wensen in die ruimte te realiseren?

Natuurlijk ben ik in mijn hoofd ook al met het inrichten bezig. Wat is er nou leuker dan dat, zeker als het voor een eigen atelier is! Stoelen heb ik al, een boekenkast ook, een grote en kleine schildersezel én een theewagen voor de potten met verf en kwasten. Alles staat op zolder. De eettafel die we nu gebruiken verhuizen we naar het atelier. Het is al mijn schrijftafel, de kleine ezel staat er ook al op, er liggen boeken en schetsjes, een schrift, pennen, potloden en een doos met kleurpotloden. De tafel wordt al anders gebruikt dan alleen maar als eettafel. Tijd om op zoek te gaan naar een ‘nieuwe oude’ tafel voor in huis en lampen voor in het atelier. Ik struin de tweedehands sites af en ga regelmatig naar een kringloopwinkel. Geen straf voor mij, ik houd ervan mooie gebruikte spullen te zoeken.

Een leuk vooruitzicht dit alles, ik moet alleen nog even geduld hebben. Half oktober is het atelier klaar.

18 opmerkingen:

 1. Dan moeten we tot half oktober maar geduld hebben voor die geweldige foto's van het atelier. Leuk geschreven en een leuk vooruitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moeilijk hè, geduld bewaren....maar ik zal zeker foto's plaatsen, Mies!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh geweldig, weer een volgende stap en je weet zo goed wat je wil, pffff!
  Ben heel benieuwd naar het eindresultaat, succes maar weer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor je leuke opmerking, Anoniem....het eindresultaat komt op foto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is nog geen oktober, maar daarna komt er voor jou een mooie ''warme'' winter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat wordt een paleisje binnen de muren het paleis ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij heb jij smaak en komt het helemaal goed Ellie! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat geweldig Ellie! Ik weet niet of het kan, maar vloerverwarming is erg prettig in een atelier merk ik nu ik dat heb, want je staat vaak achter je ezel... in dat geval is beton(in elke kleur die je wilt) een optie of vloertegels(in gewenst patroon/kleur) - een houtkachel erbij is fantastisch en dan de schoorsteen buiten, met meteen een buitenbarbecue als jullie daarvan houden -

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anne, de vloerverwarming komt er....ik ben een ontzettende koukleum en het is een losstaand gebouw, dus kouder dan wanneer vast aan het huis! Maar in elk geval dank voor de tip! Geen houtkachel, die komt al in de woonkamer....:-) Ik verheug me zo!!

   Verwijderen
 9. Heerlijk, Ellie, een eigen ruimte is zó belangrijk, vooral als je creatief bent zoals jij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker weten, Caro! Ik mis het nu, zie er ook erg naar uit :-)

   Verwijderen
 10. Sophie Dijkgraaff28 augustus 2014 om 11:10

  Wat heerlijk voor je, veel plezier met de verbouwing en het inrichten!

  BeantwoordenVerwijderen