donderdag 7 augustus 2014

Mini-vakantie

Last minute, small room, één nachtje. Het hotel staat in Bergen op een rustige plek tegen duingebied aan. Op weg er naartoe lunchen we op het strand uit eigen picknickmand, gevuld zoals altijd door Man. Al snel moeten we vluchten vanwege de regen, het valt met bakken uit de hemel.
We hebben ons erg verheugd op dit uitstapje naar de streek waar we het liefst heengaan. Bergen-Schoorl-Egmond en alle kleine gehuchtjes er omheen zoals Bergen aan Zee en Egmond Binnen. Mooie abdij daar met een kaarsenmakerij en een winkel met o.a. prachtige kaarten, boekjes met gedichten en haiku’s en kleurige glazen kruisbeeldjes.

Zo plots als de regen urenlang met bakken uit de lucht valt, zo plots houdt het op en schijnt de zon weer. We gaan naar de kunstmarkt. Onderweg vallen er nog wel af en toe wat druppels, maar verder blijft het droog. Een heerlijke maaltijd op het terras en dan de markt. Mij was verteld dat er professionele kunstenaars zouden zijn, dat is beslist niet het geval en de markt is dan ook een tegenvaller. Dan maar naar de ‘Eerste Bergensche Boekhandel’, een van onze favoriete winkels. Zoveel boeken in zo’n klein pand! 


Als we met onze aankopen willen gaan krijg ik tot mijn blijdschap van de eigenaar een boekje met gedichten over Bergen, geschreven door bekende dichters.


Dan is het hoog tijd voor terras en koffie.

De volgende ochtend is het zonnig, het belooft een mooie dag te worden. Na het ontbijt gaan we naar het centrum, er zijn meer favoriete winkels. Maar eerst koffie bij Fabels, dan naar ‘Bergerac’ en ‘Vergeet me niet’. De laatste een bloemenzaak met mooie bloemen en planten, vazen en andere snuisterijen en er is veel brocante te koop. Natuurlijk gaan we niet met lege handen de winkel uit, dit dienblad past perfect in ons nest!

 
‘s Middag gaan we naar het strand in Egmond. Daar genieten we van de wind en de zee en drinken koffie bij ‘de Uitkijk’, een strandpaviljoen.

Een nacht weggeweest, maar het lijkt veel langer. Binnenkort gaan we nog eens naar die streek om er te fietsen, naar de abdij in Egmond Binnen te gaan en naar het museum Kranenburgh. Daar hebben we nu geen tijd voor gehad, het was een ieniemienie-vakantie.


15 opmerkingen:

 1. Ieniemienie-vakantie, mooi warm woord! En ja, Bergen is een zalige plek, dat weten wij ondertussen dus ook.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Dankjewel Nathalie voor je leuke reactie! Ja, in Bergen en omgeving is het heerlijk toeven :-) !!

   Verwijderen
 2. Hoe mini zomaar maxi kan zijn. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zoiets is een cadeautje! Dankjewel voor je leuke reactie, Mies!

   Verwijderen
 3. Heerlijk zoiets! Toevallig: iets verder dan Bergen ligt Camperduin. Daar hebben wij onze huwelijksreis doorgebracht. Toen ook al echte liefhebbers van de Nederlandse kust. Wat je toch een hoop mee kunt maken in zo weinig tijd! Dubbel genieten!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mieke, het zijn gewoon cadeautjes zo'n korte uitstapjes! Zeker als je ook nog veel ziet en beleeft en geniet! Dank weer voor je reactie, maakt me blij! Lieve groet :-)

   Verwijderen
 4. Goud waard zulke uitstapjes. Voegt veel waarde toe aan het leven van alledag :) Liefs uit België van een vrouw die ook van zulke ieniemienie tripjes houdt! Erg leuk woord trouwens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jannie, dank voor je lieve reactie! Inderdaad, het is misschien wel meer dan goud waard om er eens even tussenuit te knijpen...in elk geval voel ik zo'n uitstapje als een klein cadeautje, vooral als er dan ook nog 'hebbedingen' mee huiswaarts gaan! Liefs Ellie en warme groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijke mini vakantie en eindelijk weer eens op het strand geweest ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was heerlijk, Jaap! Binnenkort nog eens naar het strand, weer genieten...het kan niet op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Marnel Van Dartel Berkhey8 augustus 2014 om 19:24

  Wat een heerlijk blij stukje. Heb er zelf ook zin in nu. We kennen de streek, vorig jaar geweest.... zo mooi. Wij troffen toen trouwens wel wat leuke kraampjes in Bergen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaan, Marnel! In die streek kom je vanzelf tot rust....zo ervaar ik het! Bos, gezelligheid, zee en strand...heerlijk!
   op donderdagavond is er in juli en augustus een braderie/kunstmarkt, die schijnt heel gezellig en leuk te zijn. Ben je op die avond daar misschien geweest? Wij konden maar één nachtje gaan..... maar ik heb GENOTEN! De komende 2 weken heeft Man vakantie....wie weet

   Verwijderen
 9. Als ik groot ben wil ik in Schoorl gaan wonen, mijn allerallerallerfavorietste plaats in heel Europa. Effe doorsparen Leuk geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Caro, ik ben totaal verliefd op die streek en zou er ook graag willen wonen, maar met Man die hier vlakbij zijn werk heeft wordt dat wat problematisch tenzij een weekend relatie...Daarom een paar maal per jaar die richting uit en genieten !!

   Verwijderen