zondag 10 augustus 2014

VakantieEindelijk! Niet afgelopen vrijdag zoals gepland, einde werkweek begint normaliter voor Man zijn weekend of in dit geval zijn vakantie, maar dan toch gisteren. Rond vijf uur is Man thuis na een werkweek van uitzonderlijk veel arbeidsuren. Doodop maar met een fijn gevoel dat de klus samen met zijn collega’s is geklaard.
Voor een kort moment ‘niets’ en dan gaan we naar vrienden. Een uitnodiging om te komen eten. Het is een gezellig samenzijn met heerlijk dingen op ons bord!

De komende twee weken hoeven we niets. Misschien gaan we fietsen, misschien lezen we, misschien rommelen we in huis of in de tuin, misschien gaan we nog een paar dagen naar zee, een dagje naar vrienden of naar een museum. Zoveel leuke dingen die we kunnen doen, het allerbelangrijkste is dat we geen verplichtingen hebben.

Schilderen, lezen en schrijven staan ook hoog op mijn ‘wat-kan-ik-allemaal-doen’ lijst. Weliswaar kan ik elke dag schilderen, lezen en schrijven, maar vaak is er wel iets wat voorrang vraagt. En soms, maar dat is echt zelden, voel ik me bezwaard dat ik thuis kan zijn, niet gebonden ben aan uur of tijd, geen autoriteit boven me heb die mij oplegt wat te doen. Dat kan mij wel eens belemmeren, maar eerlijk gezegd ga ik meestal gewoon mijn gang en geniet daar ook erg van. Voor mij is elke dag een beetje vakantie.

Maar eerst vandaag, onze eerste echte vrije dag samen. We hebben uitgeslapen en een lekker ontbijt gehad. Een waterig zonnetje komt af en toe tevoorschijn en er is een aangename temperatuur. De stoelen staan buiten klaar, boeken, de krant en koffie op tafel, een goed begin! 
14 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank Margo, voor je reactie! Ja, wij vinden dit ook een goed én heerlijk begin van de twee vrije weken! Genieten jullie ook nog, veel plezier samen :-)

   Verwijderen
 2. Een heel goed begin en geniet ervan! Hoop dat jullie fijne dagen zullen hebben en wat jullie gaan doen.....wel dat komt vanzelf!:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ans, wij genieten al en vinden dit ook een heerlijk begin! We laten de dagen maar op ons afkomen en zien wel wat we gaan doen! Dank voor je reactie, trouwe fan xxx

   Verwijderen
 3. Heerlijk. Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe. Lekker genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk wanneer niets moet, Ellie. Ik wens jullie een fijne vakantie toe. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dank je wel, Mieke, we zullen zeker genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet van jullie vrije tijd en van de vakantie.
  Als het weer dan ook nog wil meewerken is het een extra cadeautje
  Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Joke, je bent er weer! Leuk, een reactie van jou, ben er blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sophie Dijkgraaff10 augustus 2014 om 21:16

  Als je hier zou wonen was het: boeken, krant, koffie en... regen Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sophie, we zitten buiten en rennen naar binnen met koffie, boeken en de krant....heen en weer :-)

   Verwijderen
 9. Ik wens jou en Man heerlijke vakantiedagen toe Ellie! Vandaag heeft het heel erg hard geregend, de kop is er dus afgeregend, maar hopelijk wordt het de komende dagen weer droog of in ieder geval minder nat. Veel plezier! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dankjewel Jannie voor je leuke reactie! Hier heeft het later op de dag ook geregend, maar binnenshuis boeken, cd's en rommelarijtjes om mee bezig te zijn! Het zal zeker lukken er mooie dagen van te maken!

  BeantwoordenVerwijderen