maandag 16 februari 2015

Jarig 
Mijn ouders hadden de gewoonte de avond voor een verjaardag cadeautjes te geven. Eens heb ik van hen een vulpen gehad, zwart met een zilveren dop. Vanaf het eerste moment lekte het ding als een zeef. Meer inkt aan mijn handen en vlekken op het papier dan dat er een mooi vel met woorden tevoorschijn kwam. Waar die pen gebleven is weet ik niet.
Als kind was ik de hele dag gespannen, met weinig anders bezig dan welke cadeautjes er voor mij zouden zijn. Ongeduldig ook, de dag duurde voor mijn gevoel ontzettend lang.

Die traditie van ‘de avond voor de verjaardag cadeautjes geven en krijgen’ heb ik altijd in stand gehouden. Gisteravond was de avond voor mijn verjaardag. 

Net als vroeger vind ik het nog altijd spannend. De dag duurt misschien niet meer zo lang als destijds, een leuke spanning voel ik wel. Wat zal er uit die mand tevoorschijn komen? Ik heb een mooi stapeltje boeken, stenen potten voor de kwasten en nog zo het een en ander gekregen. 
Vandaag heeft Man een vrije dag en gezorgd voor een uitgebreid ontbijt. Vriendin met Vriend komen onverwacht feliciteren. Daarna gaan we op pad. Een uitstapje vind ik leuk, samen met Man nóg leuker. Nog steeds herstellende van griep en weinig energie zijn we toch weer snel thuis. Daar wacht de doos met tompouces. Ook een traditie van mijn ouders, ook overgenomen.
Tot nu toe heb ik een heerlijke dag. Terwijl ik dit stukje typ, maakt Man een verrassingsmaal. Ik voel me verwend.

28 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n verjaardagverhaal. Gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tradities, Ellie, geniet er maar lekker van. Je bent maar één keer in het jaar jarig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet ook van deze tradities, Selma. Het zijn dingen die je meeneemt in je verdere leven en waaraan je ook gehecht bent!

   Verwijderen
 3. Leuk zo een traditie . En van harte gefeliciteerd .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet van deze traditie, Connie! Dank voor je wensen :-)

   Verwijderen
 4. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Ellie. En geniet van de traditie en al het nieuwe. Warme groet en een knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mieke, dankjewel voor je lieve woorden...je reactie maakt mijn verjaardag nóg leuker! Lieve groet :-)

   Verwijderen
 5. Geweldig, wat speciaal om het zo te mogen vieren. Van harte proficiat en op naar nog vele mooie verjaardagen en de avonden ervoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Mies voor je felicitaties en mooie wensen! Heerlijk om op deze voor mij 'traditionele' wijze mijn verjaardag te vieren!

   Verwijderen
 6. Een heel gezellige verjaardag met heeeeeel veeeel verrassingen en felicitaties.!!!!!!! hartelijk gefeliciteerd, he.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Connie! Ik heb een heerlijke dag samen met Man, ook nog cadeautjes, kaarten, telefoontjes en digitale felicitaties :-)

   Verwijderen
 7. Martine Sinemus-van Kolfschoten16 februari 2015 om 23:05

  Soms is geluk heel gewoon en als er iets is wat ik mis in Berlijn dan zijn het wel tompouces.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De 'gewone' dingen zijn vaak het fijnst...ik begrijp dat je die 'gewone' Nederlandse dingen in Berlijn wel eens kunt missen...regelmatig naar Nederland komen, Martine?

   Verwijderen
 8. Wat een mooi begin van je nieuwe jaar en van harte gefeliciteerd. En die groene kannen/potten/kwastopvang...geweldig, wat staat dat goed. Heb nog geduld met jezelf. Eén leuk klusje per dag voor jezelf en wat rommelen voor het nut. Dit was een mooie dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je hartverwarmende reactie en ja, ik heb een mooie dag gehad. Ik ben door Man verwend met cadeautjes, een heerlijk ontbijt, een heerlijk door hemzelf gekookt avondmaal en een extra dag samen, super! Het was een fijn begin van het nieuwe levensjaar, Athy.....lieve groet!

   Verwijderen
 9. Van Harte Ellie! X
  Verjaardagen, het is net een soort kerstmis met de cadeautjes die klaar liggen en dan mag je ze uitpakken... altijd spannend moment!
  Leuke cadeaus gekregen Ellie, :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Michiel, welke leeftijd we inmiddels ook hebben...een spanning is er altijd, een leuke spanning dan en ik ben blij dat ik dát nog kan voelen. Het is toch ook heerlijk als iemand je verwent met een cadeautje?!! Ik ben trouwens zéér tevreden...er was nog meer ;-)

   Verwijderen
 10. Lieve Ellie, proficiat en nog vele mooie jaren, we zijn nog niet zo oud, het wordt steeds mooier!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je felicitaties, Ria! En wat is leeftijd? Het is maar een getal, de jaren echter razen voorbij...dat voel ik heel af en toe zo, meestal geniet ik alleen maar :-)

   Verwijderen
 11. Een super mooie traditie! Hartelijk gefeliciteerd ook al ben ik iets te laat. Eigenlijk ben je iedere dag een beetje jarig toch? Heel veel lief Anke x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je leuke reactie, Anke! Ook al is het een dag later, wensen zijn toch altijd welkom? Zelf zeg ik altijd dat ik de rest van de maand nog jarig ben...het is tenslotte mijn geboortemaand. Lieve groet X

   Verwijderen
 12. Sophie SD Dijkgraaff17 februari 2015 om 15:44

  Wat leuk om zo verwend te worden. Een beetje laat gelezen maar wel plezier gehad van je woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Sophie! Ik ben altijd en op wat voor tijd ook, blij met 'mijn' lezers :-)

   Verwijderen