maandag 2 februari 2015

Leukste dag

Ik ben de hele week thuis, heb geen baan buitenshuis. Alle dagen van de week kunnen in aanmerking komen voor ‘leukste dag’. Maar ik kan met de beste wil van de wereld niet bedenken welke dag van de week ik nou het leukst vind. Er zijn wel dagen dat ik een blijer gevoel heb of dat er iets moois gebeurt, maar dat zijn dan nog geen ‘leukste dagen’.

Op maandag begint Man aan zijn werkweek. Hoewel ik goed alleen kan zijn vind ik het jammer dat hij weg is als ik beneden kom. Man heeft al vroeg het ontbijt op de slaapkamer klaargezet, mij gekust en gedag gezegd. Het komt regelmatig voor dat ik deze lieve gestes nauwelijks besef.

Dan is het dinsdag. Ik heb altijd leuke dingen te doen zoals lezen, schrijven en schilderen, maar het is een gewone dag. Af en toe spreek ik af met Vriendin. Die ontmoetingen maken de dag specialer.

Na dinsdag is het woensdag. Ook een gewone dag, maar één die ongeveer het midden van de week markeert. Zo voel ik dat ook letterlijk want de volgende dag kan ik al zeggen: ‘morgen is het vrijdag, dan begint het weekend’.

U begrijpt natuurlijk wel waar ik naartoe wil. De leukste dag van de week is voor mij misschien wel de vrijdag en dan de vrijdagavond. Dan komt Man thuis en begint het weekend, twee vrije dagen samen thuis. Die avond staat in het teken van ontspannen, een beetje praten, eten en meestal vroeg naar bed en lekker slapen.

Op zaterdag hebben we wel eens een afspraak of dingen die gedaan moeten worden. Daarna gaan we koken en eten, de vrije avond ligt voor ons. We lezen en soms kijken we naar een film of Man luistert muziek. De zaterdag is een goede ‘leukste dag’ nummer 2.

De zondag ‘leukste dag’ nummer 3, we doen waar we zin in hebben. Een hele dag ‘pyjamadag’. Niets hoeven. We lezen, rommelen, luieren en volgens traditie bakt Man eitjes.


Van een ’leukste dag’ is misschien wel enigszins sprake, maar het leukst vind ik die dagen dat we samen thuis zijn, ook al zoeken we regelmatig onze eigen ruimte op. Man gaat naar de muziekkamer, ik naar het atelier.

Nu ik dit stukje typ is het weekend voorbij. Nieuwe dagen komen eraan, fijne dingen te doen. Maar de dagen vliegen voorbij, het is zo weer vrijdag.

24 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dank, Mieke.....een gevleugelde uitdrukking, maar zo goed :-)

   Verwijderen
 2. Elke dag heeft zo zijn charme en hele mooie momenten om in te lijsten.Blijven genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het zo benoemt, Jaap...ik heb dat in mijn blog niet gedaan, maar elke dag heeft inderdaad mooie momenten om in te lijsten.....die omarm ik ook....:-)

   Verwijderen
 3. Morgen een blog over de leukste nacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Dank je wel Irma, ook voor de reactie die je later nog hebt gegeven!
   Ik probeer er mooie dagen van te maken!

   Verwijderen
 5. Reacties
  1. Dat doe ik Anke, heb ik door schade en schande geleerd...en het is leuk de dagen te vieren!

   Verwijderen
 6. Herkenbaar, die leukste dag(en). Ook het verhaal van vuur en vlam gelezen. Ooit ook een brandje gehad, maar dan in mijn gasoven. Doofde vanzelf weer, maar was wel schrikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn Wilma dat je herkenning leest! En ook leuk dat je reageert op 'Vuur en vlam'...dat was inderdaad schrikken...maar nu geniet ik wel nog steeds van de blog en de foto van Man erbij!

   Verwijderen
 7. Irma Kurpershoek2 februari 2015 om 18:42

  Goed van je dat je ondanks dat je veel thuis bent, toch veel vreugde uit het leven weet te halen. En natuurlijk zijn de dagen samen het fijnst. Dat heeft liefde.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wens je heel veel van deze leuk(st)e dagen toe Ellie! En elke dag een bloemetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, Jannie....ik pluk de dag en de bloem en wens jou ook vele 'leukste dagen' en mooie bloemen!

   Verwijderen
 9. Heerlijk die weekenden. En altijd opnieuw vijf dagen om er naar uit te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Uit jouw reactie begrijp ik dat je herkenning leest in mijn blog. Leuk, Selma! Pluk de dag!

   Verwijderen
 10. De leukste dag houdt ook in de niet leukste dag. En toch moet je daar ook iets van maken. Want niet één dag komt terug. Maar de dagen met z'n tweeën, dat daar ééntje speciaal van is... Ik ben lang genoeg alleen om dat te snappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jazeker Athy...ook iets maken van de niet leukste dag want een dag komt nooit terug, dat denk en zeg ik vaak genoeg. Meestal lukt dat ook nog wel :-) Ook ik ben lang genoeg alleen geweest om te weten dat de dagen geplukt moeten worden, die waarop je alleen bent en die waarop je samen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat vind ik nu mooi dat je de vrijdagavond leuk vindt als Man zijn werkweek erop zit. Dat zinnetje zegt zo veel. Dat er nog maar minimaal 1500 vrijdagavonden voor jullie in het verschiet liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Mies, die vrijdagavond, zoveel waard...dank dat je het zo benoemt!
   Ik hoop dat er nog vele vrijdagavonden volgen...dat zou heerlijk zijn!

   Verwijderen
 13. De kunst is om elke dag te genieten van mooie en van kleine dingen! En overmorgen is het alweer vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo is het zeker, Margo! Als je het toe wilt laten is er dagelijks genoeg om van te genieten! En morgen is het weer vrijdag....:-)

   Verwijderen