vrijdag 30 januari 2015

Zomaar een vrijdag

Voordat de wekker rinkelt ben ik al wakker. Nog steeds ziek, maar ik voel me beter dan een dag of wat geleden. Naast me Man, ook al wakker, maar erg ziek zo te zien en te horen. Hij kan niet naar zijn werk. Bij thuiskomst gisteren was Man er al beroerd aan toe, dat is nu nog erger. De ziekenboeg blijft open, maar in plaats van broeder Man word ik vanaf nu zuster Vrouw. Nu is het mijn beurt voor een zieke te zorgen.

M., zij helpt ons het huis schoon te houden, zal er om 9 uur zijn. Ik sta snel op. Douchen of koffie? Eerst naar beneden voor koffie, mijn ochtend-opstart-hulpmiddel. Maak voor Man hete citroendrank, vul een kan met water, pak ook nog snel een paar tabletten tegen de hoofdpijn van de zieke en weer naar boven. Eerst douchen en aankleden, daarna pak ik mijn ontbijt wel. Nadat ik nog wat heb opgeruimd en een was in de machine heb gedaan voel ik mij al uitgeput. Heel frustrerend. Nog steeds last van griep.

Intussen is het al half 10, geen M. Kwart voor 10, nog geen M. We hebben vandaag toch afgesproken? Waar blijft zij nou?
Ik stuur haar een bericht, geen reactie. Ik bel haar op en spreek een bericht in. Na een poosje hoor ik iets van haar, ze ligt nog in bed. Anderhalf uur later dan afgesproken komt zij nog anderhalf uur poetsen. Dat is niet genoeg en het maakt mij kribbig.

De man van de stoffeerderij staat wel op de afgesproken tijd aan de deur. Hij komt het bestelde gordijn ophangen. Een niet besteld gordijn komt uit het plastic. Ook had ik aan zijn baas doorgegeven dat de rail opnieuw moet worden bevestigd. De monteur heeft echter geen gereedschap bij zich.

De postbode staat bij de brievenbus. Wat brengt zij? Een envelop van zus met daarin iets leuks én een envelop van het CJIB……Centraal Justitieel Incassobureau. Foute boel. Ik heb te hard gereden op weg naar Nicht.

Een beetje schimmige dag is het. Ik zorg voor Man, ontvang de stoffeerder, ontvang M., zet koffie, ben sociaal en als iedereen weg is stort ik in. Geen energie meer, geen zin om nog iets te doen. Ik kan mijn draai niet meer vinden. Het wachten is op Vriendin. Zij brengt mij naar de garage om de auto op te halen. Zomaar een vrijdag, zomaar een dag waarop niets lijkt te lukken of soepel te verlopen. Benieuwd wat de avond brengt.

22 opmerkingen:

 1. Soms zit het een keer tegen! Op tijd gaan slapen en morgen heb je weer nieuwe energie! Misschien nog niet voldoende, maar wel nieuwe...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Margo voor deze mooie reactie...positiviteit is een goed medicijn!

   Verwijderen
 2. Ik denk dat je een heel lieve zuster bent. Een warme groet voor allebei.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een beetje veel misschien voor één dag Ellie. Wat brengt de avond schrijf je, ik zou zeggen, pak een boek of kijk naar een leuke film. De dag is bijna om en de eerstvolgende minuten tikken al weg, richting verbetering. Veel beterschap en een lieve groet vanuit België ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jannie, de avond is tot nu mooi en goed! Ik geniet van alle mooie reacties op mijn blog:-) X

   Verwijderen
 4. Nou, als dit maar niet de trend van het hele weekend gaat worden. Verwen Man maar, pak een boek, nestel je op de bank en morgen weer een dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Morgen gaat het vast beter, de avond is al prima tot nu toe, Irma!

   Verwijderen
 5. Zo'n dag dat niets wil gaan zoals het moet. Op zo'n dag niets meer onderhanden nemen, maar gewoon je gemak houden en jezelf verwennen met een glaasje en een hapje. Ga genieten van de avond en lach om de tegenslag. Beterschap voor Man. Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je positieve woorden en beterschapswensen voor Man, Joke! Beter medicijn bestaat er niet!

   Verwijderen
 6. de wet van Murphy... leg je er maar bij neer, bij man :)
  sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik, Anne...er zit niets anders op! Een glimlach op mijn gezicht....

   Verwijderen
 7. Vergis je niet Ellie, een stevige griep heeft nadagen om niet te zeggen een nasleep. Bedenk dat je nog ziek bent, wel aan de betere hand maar ga nog niet op je normale manier te keer. Reken maar 5 dagen na de laatste koortsdag. Zo deden we dat vroeger toen nog niemand omkwam van de haast. Beterschap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Athy, wijze woorden...en onthaasten doe ik de laatste weken zeker, het kan niet anders, merk zeker weten dat het mij goed laat voelen!

   Verwijderen
 8. Vroeg naar bed en morgen is er weer een nieuwe dag. Ik herken het wel. Er zijn van die dagen dat het niet wil lukken.
  Overigens heb ik ook flink de griep gehad. Vier weken ziek geweest en nu een conditie van 0,0. Ziek goed uit, Ellie. Beterschap voor jou en je man.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Selma, ik hoop dat jij behoudens je conditie verder wel weer fit bent, je bent ook lang ziek geweest. Gelukkig hebben wij boeken en laptop om te schrijven....dat zijn goede 'oppeppers'!

   Verwijderen
 9. Maar je bent ook helemaal nog niet beter.....................dan lukt er meestal niet zo heel veel. En bij het meeste kon je er zelf nog niet eens iets aan doen.
  Goed uitzieken, uitrusten en veel citroenen uitpersen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik moet toegeven dat ik niet fit ben, Wilma...soms wil ik dat negeren. Citroenen, sinaasappels en grapefruit genoeg in huis, daar zal het niet aan liggen! En zo'n dag als vandaag is eigenlijk helemaal niet zó erg, het dwingt je weer bij jezelf te blijven, vooral rustig en positief, het komt allemaal goed!

   Verwijderen
 10. Hoe vervelend die slechte dagen ook zijn, je heb ze af en toe nodig om extra van de goede dagen te kunnen genieten. Beterschap en zet 'm op. Over een paar daagjes loop je weer fluitend door je huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je opbeurende woorden, Mies! Het is zoals jij zegt, maar soms ben ik wat ongeduldig....

   Verwijderen
 11. Blijven lachen en dan komt het genieten vanzelf weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen