vrijdag 23 januari 2015

KriebelsIk ben niet meer zo ziek als in de eerste helft van de week, maar ik voel me nog steeds belabberd. Hoestbuien zorgen voor slaaptekort, ademnood, pijn in mijn borst en ook ben ik nog erg moe. Maar zodra zich enige verbetering aandient komen de kriebels. Dat weet ik uit ervaring. Dat is nu ook zo.

Ik wil weer rommelen in huis. Dat kan van alles zijn. Nu wil ik mijn ‘binnenshuis-sjaals’ uitzoeken, ik heb er nogal wat verzameld. Het is leuk om te doen en kost weinig energie. Opruimen dus en wat overblijft in een nieuwe mand. Die staat al klaar. Onder de kapstok staat er ook een, daarin leg ik wanten, dikke wintersjaals en omslagdoeken. Op de badkamer zet ik er twee, een grote als wasmand, een kleine als prullenmand.


 
  
Als ik dat gedaan heb voel ik me leeg. Mijn lijf dwingt me weer te gaan liggen. Ben meteen in slaap gevallen, dat zie ik als ik ruim twee uur later wakker word. Voel mij niet fit, maar wil toch wat doen. De lades met daarin al onze toiletspullen ruim ik op. Hoe mooi en keurig ik het stapel of neerleg, de inhoud verandert steeds weer in een puinhoop. 

   
Er is ook nog een toilettas, boordevol kleine verpakkingen. Shampoo, allerlei crèmes die, zo wordt beloofd, je met de dag jonger doen lijken, pijpjes met parfum en flesjes met heerlijk geurende bodylotion. Voorheen gaf ik veel van deze spullen weg, dat heb ik al tijden niet meer gedaan. Bij de verhuizing naar dit huis is het tasje ingepakt, hier weer uitgepakt en ben ik het vergeten. Nu zoek ik uit wat erin zit. Bewaar de dingen die ik graag gebruik en handig vind om mee te nemen voor een nachtje buitenshuis, de rest bewaar ik voor een liefhebster. 

  
Buiten dat ik weer aan de slag wil is er nog iets anders als ik in de fase ‘aan de beterende hand’ ben gekomen: ik wil snoepen. Vooral Engelse drop en winegums. De eerste is favoriet. Ik probeer het nog tegen te houden, maar dan toch schakel ik Man in. Omdat die kleurige en mierzoete Engelse drop hem een goed medicijn lijkt (hij kent mij) spurt hij naar de winkel. Twee zakjes worden bij mij neergelegd. Het smaakt, nog een paar winegums en dan is alles op. Blijkbaar echt op weg naar herstel. En de komende dagen? Dan ga ik lezen, slapen, rommelen en beter worden!


16 opmerkingen:

 1. Hoe herkenbaar! Erg leuke manden en bestemming ervoor. Fijn dat je opkrabbelt en luistert naar de fluisteren van je lichaam - ben ik ook aan het leren ;) Ik wens je een inspirerende herstelperiode toe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mooie woorden: 'luisteren naar het fluisteren van je lichaam', prachtig! Leuk dat je herkenning vindt in mijn stukje. En inderdaad, het herstel brengt me mooie dingen :-)

   Verwijderen
 2. Fijn dat je langzaam maar zeker weer opkrabbelt. Die manden vind ik super mooi, vrolijk en van prachtige kleuren. Weet je zeker dat je niet stiekem een cobra in een mand verstopt hebt? 😃😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tijd geven...denken...inspiratie opdoen...lezen...schrijven, allemaal dingen die ervoor zorgen dat ik opkrabbel! Leuk dat je de manden mooi vindt!

   Verwijderen
 3. Fijn om te lezen dat het weer wat beter gaat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk Wilma, door veel te rusten en te slapen, op mezelf te zijn, een beetje lezen en schrijven, denken...het geeft mij de kracht weer fit te worden en inspiratie op te doen.

   Verwijderen
 4. Mooie manden Ellie, ik heb er ook één van de wereldwinkel. Ik heb er kleine prulletjes in gedaan. Fijn, dat je weer aan het opknappen bent. Engelse drop daar gruw ik van, maar een winegummetje lust ik wel :) Het heeft jou gesmaakt en ik hoop dat alle restjes van de griep als sneeuw voor de zon mogen verdwijnen. Lieve groet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jannie, dank voor je mooie en positieve reactie, geen beter medicijn!I En ik luister naar het fluisteren van mijn lijf, precies zoals Anne hierboven heeft geschreven...dan moet het toch goed komen?! Lieve groet :-)

   Verwijderen
 5. Mooi zo, het ergste achter de rug. Waar een griep al niet goed voor is: opruimen, eindelijk..... Gun jezelf nog een rustperiodetje met kriebels om op te krabbelen, dan komt je eigen ritme ook weer te voorschijn. Het is buiten koud.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ergste achter de rug....daar leek het op, maaarrrrr...een dag na 'Kriebels' lijkt het 'spook' Griep opnieuw toe te slaan...rustperiode nog dringend nodig, Athy!

   Verwijderen
 6. Snel beter worden, meisje. Wat een heerlijke kleurtjes zie ik steeds bij jou. Daar word ik vrolijk van. Warme groet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat ik je door mijn kleurige foto's vrolijk maak, Mieke! Helaas ben ik nog niet fit, ondanks de heerlijke kleurtjes :-( Mooie dag :-)

   Verwijderen
 7. Wat een prachtige manden Ellie, ik ga voor zoute drop. Zo slecht maar zo lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We houden beslist van aparte medicijnen om beter te worden, Sophie ;-)

   Verwijderen
 8. Fijn dat je al iets opknapt. En wat een leuke manden heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met al dat lekker snoepgoed en die kleurtjes om me heen lukt het wel om op te knappen, Connie

   Verwijderen