donderdag 6 maart 2014

Dit ben ik


De zon in mijn gezicht. Ik zit op de fiets. Eerst in de drukte van het verkeer, maar in een mum van tijd tussen het groen van de bomen en de weilanden. De spinsels in mijn hoofd zijn al snel weg en daarvoor in de plaats komen allerlei leuke dingen naar boven. Eten met vrienden en zoals nu, op de fiets genietend van het mooie weer. In mijn hoofd vormt zich een aaneenschakeling van dingen die ik leuk vind en daar gaat mijn blog vandaag over. Niet in volgorde van ‘leuk’-‘leuker’-‘het leukst’ of andersom, maar een opsomming van bezigheden in het dagelijkse leven waarbij ik me gelukkig voel. En zo leren jullie mij ook beter kennen. 

Sam zit voor het raam in de zon, rechtop en knikkebollend, maar dat is schijn. Zodra er een vogel door de voortuin hipt of in de beuk vliegt is zij alert en maakt een of ander krakend geluid. Het lijkt in niets op miauwen. Een glimlach op mijn gezicht.


Ik lees heel graag, bij voorkeur lekker onder het dons in bed of met opgetrokken benen op de bank. Lees liefst literatuur, bij vlagen thrillers, kranten en blader graag door kunstboeken en gedichtenbundels. 

Schilderen is een favoriete bezigheid. Met een kwast, doekjes, sponsjes, mijn handen, een paletmes, proppen folie, alles gebruik ik om de verf op het doek aan te brengen. Voor mij wordt het schilderen dan nóg spannender, vooral als ik geen plan heb.

Ik ben dol op keien. Grote, kleine, alle kleuren, alle vormen en denk meteen ‘wat kan ik ermee?’ Er zijn keien die zo mooi gevormd zijn dat het voor mij kunst is. Zo’n kei leg ik in de tuin op een tafel of console, goed zichtbaar tussen het groen.Koken doe ik graag. Alleen of met Man. Eten is het rustpunt van de dag en het moment om samen tijd te hebben. Hier geniet ik enorm van.

Schrijven heb ik mijn leven lang al gedaan. Ik vind het heerlijk met taal bezig te zijn. Ik ‘moet’ schrijven, voel mij er beter door. 

Met Man muziek luisteren of naar een concert gaan. Thuis kan ik meezingen en dansen, daar word ik vrolijk en blij van. 

In huis rommelen. Uitzoeken wat ik bewaard heb en waarmee ik het huis weer een andere uitstraling kan geven. Vroeger, vele jaren geleden in elk geval, veranderde ik dan alles. Het meubilair kreeg een nieuwe plek, de lampen, de schilderijen en de meeste accessoires. Een nieuwe ruimte werd het, tot de volgende kriebels zich weer aandienden en het spel van veranderen weer begon. Inmiddels blijft het meubilair wel staan, maar de snuisterijen verplaats ik nogal eens. 

Naar een kunstmarkt of rommelmarkt gaan. Als ik dan ook nog iets moois op de kop kan tikken is mijn dag geslaagd. 


Een museum bezoeken. Door de kunst raak ik geïnspireerd en dat maakt mij enthousiast om zelf ook weer iets te maken. 

Met Man samen op de bank. We lezen of we praten wat. Het ultieme rustmoment voor mij. 

Een serie op dvd bekijken. Daar kan ik me op verheugen. In huisbroek of pyjama nestelen we ons op de bank, een tafel met lekkers erop binnen handbereik en in een weekend een heel seizoen zien. We zijn erna helemaal uitgerust. 

Samen op de fiets boodschappen doen en onverwacht op een terras belanden.


En dan zijn er nog de weekendjes aan zee, de bezoekjes van en aan vrienden, ergens lunchen, naar de bioscoop gaan, een boek kopen, iemand blij maken met een cadeautje of bij nood een helpende hand. 

Vooruit, nog één: van Man word ik ook heel gelukkig.


8 opmerkingen:

 1. En ik geniet een beetje mee van jouw geluk. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel Jaap voor deze warme reactie! Ben er blij mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hééééérlijke tekst, Ellie! Je kent jezelf zo héél erg goed, zalig! En ook zo inspirerend, het doet mij alvast nadenken wat mij allemaal blij stemt en ik durf zo te denken dat je dit effect niet alleen bij mij losweekt. Jij bent toch zo heel erg bijzonder! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nathalie, wat een hartverwarmende reactie, dank je daarvoor! Ook dit maakt mij gelukkig :-) Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heb je het goed neergeschreven Ellie. Fijn om kennis gemaakt te hebben.
  Graag gelezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mieke, dankjewel voor het compliment! We hebben (fijn) 'in het echt' al kennis gemaakt, maar nu weet je alweer wat meer van mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik zie je genieten, Ellie, van de natuur, mensenmaaksels, zelf scheppend bezig zijn, schrijven, lezen, gezelligheid met elkaar - een mooie film en wat te knabbelen - je voelt warm en ook open voor warmte, genegenheid, schoonheid en spel - leuk om je zo bezig te voelen, helemaal in je element.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Warmte omhult me door jouw reactie, Anne! Dank en lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen