woensdag 9 april 2014

Berkenschors

Er komt schot in de verbouwing van ons huis. Ik mag wel zeggen dat er een opgewonden sfeer heerst, positieve spanning. Het is er een van:
‘hard werken’
‘het eind in zicht’
‘het wordt mooi’
‘het was een grote klus’

Het is een genot er te zijn, die sfeer te voelen en het enthousiasme van de bouwers te zien. Ik word er zelf ook enthousiast van, én blij.
Ik ben er vanwege de ‘gordijnenmeneer’, hij komt de maten van de ramen opnemen. Maar eerst drink ik koffie met de Mannen. Met gulle hand wordt cake uitgedeeld, dikke plakken, die gaan erin als koek.
Ook de schilder is er, maar hij schildert niet. Ook niet bezig met schuren of plamuren, maar met het afbranden van lijmresten van de traptreden. Telkens doet hij er een paar, dan weer iets anders. Dan schuurt en plamuurt hij wel. Het afbranden van lijm stinkt nogal en het is een ‘heet’ karwei.
Alles wat er van de trap loskomt gooit hij in een emmer. Daar wordt vanzelf mijn oog naar toegetrokken. Wat is dat nou? Wat ligt er in die emmer? Het lijkt wel schors van een berkenboom.Ik ben er zo door gefascineerd, mijn gedachten vliegen alle kanten op. Wat kan ik nou eens met dat afval doen? Dat vind ik nou leuk, iets wat eigenlijk ‘niets’ is, toch gebruiken. Voor het geval dat, neem ik een stukje mee.
Ineens weet ik het. Weer thuis pak ik een klein doekje. Bewerk dat met wat verf, vermengd met zand, en plak het stukje lijm erop. 
Als we in het huis wonen hangen we in de trapopgang enkele schilderijen en dit erbij. Een herinnering aan de verbouwing van het huis.  12 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee en de uitvoering is nog leuker geworden. Wat ben jij toch creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaap, veel dank voor dit mooie compliment! Ik ben blij :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onderstaande reacties kwamen via facebook binnen, maar ik ben zo blij met deze mooie complimentjes dat ik ze gekopieerd bij mijn blog wil hebben!

  Sophie Dijkgraaff
  Wat ben jij creatief! Een geweldige column en een leuke tip om aandenkens te verwerken!

  Yvon Wouters
  Wat een leuk idee om daar een schilderij van te maken! Met plezier gelezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sophie en Yvon, met een glimlach op mijn gezicht neem ik jullie complimentjes in ontvangst...ik ben blij :-) !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat is het toch leuk dit mee te mogen beleven. Het is al gezegd, maar wat een geweldig creatief idee. Ben benieuwd als het af is!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn Marnel, dat je 'me' leest en er ook nog van geniet! Dat geeft mij weer inspiratie en een boost om door te gaan met stukjes schrijven en schilderen en nog zo het een en ander!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fan-tas-tisch idee was dat van je! Inspirerend voor ons, jouw volgers, tegelijk. Waardoor dank, warme dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nathalie, wat een lieve en leuke reactie van jou! Geeft mij weer nieuwe spirit om door te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Liefje, mooi geschreven en wat een creativiteit heb je in je.
  Out of the box denken :-)

  Dit klein pronkstukje gaat idd een mooie plek krijgen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat schrijf je leuk Ellie! Ik vind het heerlijk om je te volgen. Mooi hoe je beschrijft wat jou bezighoudt en hoe je laat zien waar je hart ligt. Warm groet <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Mieke voor de warme reactie! Het doet mij goed dat jij zo'n trouwe lezer van mijn stukjes bent! Lieve groet X

   Verwijderen
 11. Wilko, leuke reactie! Dank voor je complimentjes en het lezen :-)

  BeantwoordenVerwijderen