vrijdag 5 september 2014

Er zijn van die dagenLang voordat de wekker rinkelt ben ik wakker. Slapen lukt niet meer hoe ik ook mijn ogen dichtknijp, schaapjes tel, tegen Man’s warme lijf aan ga liggen, dekbed over het hoofd trek, Klaas Vaak komt niet nog een keer langs. Weet meteen ‘het komt niet meer goed vandaag’.
Nog lang niet uitgerust stap ik onder de douche. De tube met shampoo glibbert uit mijn handen, meer shampoo op de vloer dan in mijn haar. Gladde vloer. Handdoek vergeten, ligt in de la. Vloer nat. Extra vegen. Na het föhnen lijkt het haar nergens op. Wat extra wax en nóg eens knijpen met de vingers haalt niets uit, nog steeds van die weerbarstige plukken bij mijn oren.

Het ene na het andere kledingstuk pak ik uit de kast. Niets van alles vind ik leuk, zit goed, maakt me opgewekt. Waarom heb ik deze dingen ooit aangeschaft? Spijkerbroek en shirt, een sjaal en oorbellen, klaar.

Koffie, het eerste wat ik ’s ochtends dringend nodig heb! Maar voordat het zover is en ik door de cafeïne weer mens word duurt even. De pot met poederkoffie glipt uit mijn handen. De ravage is groot en het is zaak de koffie snel op te ruimen. In een razend tempo plakt die vast aan de vloer, op het aanrechtblad, op de stoel en op de theewagen. Overal ligt koffie. Stofzuigen.

De reparateur, een man van de klok. Negen uur stipt.
Gisteren op straat, recht voor ons huis, een klein straaltje water. Het kwam tussen de straatstenen omhoog. Volgens de monteur van de storingsdienst van het waterleidingbedrijf stelde het niet zoveel voor. ‘Een klein mankementje mevrouwtje, dat is morgenochtend snel verholpen. Waarschijnlijk is de aansluiting van de waterleiding naar uw huis toe kapot en moet er een nieuw stukje pijp aangezet worden, een fluitje van een cent. Ik zal zorgen dat er om negen uur iemand komt.’

Niet één maar twee mannen zijn aan het werk, is de straat opengebroken, is er een graafmachine aan te pas gekomen en moeten de mannen met hun grote modderlaarzen aan ook binnenshuis zijn. De leiding vanaf de overkant van de straat, daar zit het gaatje, naar ons huis toe wordt helemaal vervangen om in de komende vijftig jaar nog eens wateroverlast te voorkomen. Ik knik naar de mannen en doe er het zwijgen toe. Over vijftig jaar….vandaag zit het een beetje tegen.

30 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. De dag is helemaal ten goede gekeerd, Mieke....ik heb 'Schrijver' van Karl Ove Knausgard in huis...ik heb even geen wensen meer ;-)

   Verwijderen
 2. Oh Ellie, wat een heerlijk verhaal weer! Je kunt altijd nog een bakkie bij mij komen doen, ik heb espresso en weet inmiddels goed hoe het apparaat werkt. Sterkte voor vandaag, morgen weer een dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha Anoniem....;-) dank voor je leuke en lieve reactie! Ik kom binnenkort espresso bij je drinken, gezellig!

   Verwijderen
 3. Toch heb je je er moedig doorheen geslagen. Ik kom niets wat gegooid is tegen ;) Vreselijk zulke dagen...... x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Marnel, ik kon alleen maar doorgaan,vooruit! Uiteindelijk heb ik het weer heel rustig, gezellig en goed, samen met Man;-)

   Verwijderen
 4. Dag liefje,
  Inderdaad "One of Those Days". Het gebeuren is niet leuk maar wel heel leuk en levendig beschreven. Liefs Wilko

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Ellie!..........je bent een schat! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja er zijn van die dagen dat niks gewoon gaat en alles tegenzit..
  Maar....vandaag is er toch iets heel positiefs....je hebt het boek "De schrijver"
  Veel leesplezier en vergeet deze dag maar gauw! X
  Mooi geschreven Ellie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ans voor deze mooie reactie en het compliment! Deze dag is helemaal goed gekomen!! Het boek in huis, Man thuis en gezellige avond, wat wil ik nog meer?

   Verwijderen
 7. Hoewel er zich elders ter wereld ergere zaken voltrekken (verplichte vermelding vooraf), is zulks aangenaam te lezen in de wetenschap dat het een ander overkomt (want voor hetzelfde geld tenslotte...) Vergelijkbaar met het beluisteren van de filemeldingen 's ochtends in bed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is helemaal waar wat je zegt, Cees! Zou het aan een ander ook zo kunnen formuleren! Dank voor deze mooie woorden!

   Verwijderen
 8. Erg prettig geschreven, hopelijk vind je het niet erg dat ik er zelfs bij begon te glimlachen. Vond dat het verhaal nog een pagina langer mocht zijn . Maar kop op, je hebt het alweer gehad, morgen kan alleen beter worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  2. Nathalie, de avond is al super, gezellig én ik heb 'Schrijver' van Karl Ove Knausgard...mijn dag is helemaal goed

   Verwijderen
 9. Heerlijke herkenbare dagen. Ik kom ze nog regelmatig tegen. Ik schud ze de hand, met een lach en ga verder. Heel leuk geschreven Ellie!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tja Elly, Murphy's Law komen we allemaal wel eens tegen. Maar zeer vervelend als het je overkomt. Ik geloof dat ik in een hoekje even was gaan zitten grienen, maar jij gaat er nog een leuk stukje over schrijven. Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kon niet anders dan schrijven, Joke, mijn manier van 'grienen'! Gewoon de draad oppakken en doorgaan, een portie nieuwsgierigheid erbij naar wat er verder zou gebeuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. verhalen liggen op straat en soms eronder ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wie weet wat er nog komt...de straat ligt nog steeds open...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een geweldig verhaal. Jammer voor jou dat het ook 'waar' is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het compliment, Wilma! Dankzij het schrijven ben ik het dezelfde dag al te boven gekomen ;-)

   Verwijderen

 15. Wat een drama, al is het dan ook 2 jaar geleden. Maar................je hield er toch mooi een prachtig verhaal aan over.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vond het tijd worden dit verhaal weer eens uit de 'oude doos' te halen...juist omdat er nog steeds en ook weer van die dagen zijn...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. O ja, zulke dagen zijn er ook in 2016; was vanmorgen weer de koffie uit je handen geglipt? Mijn pink haakte in de open jampot. Pot op de grond, bleef heel, jam met een enorme boog door de keuken en op de vloer. Leuk hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja Athy, ook in 2016 deze dagen. Alles ging anders dan het zou moeten gaan. Bovendien 's nachts en overdag beroerd van waarschijnlijk de 'zondag-avond-spuit', een andere merknaam medicijn...nog zo'n vervelende reactie na de volgende spuit a.s. zondag, dan neem ik natuurlijk maandag meteen contact op met de kliniek.

   Verwijderen