maandag 13 juli 2015

Luikse markt


We zijn al een poos op zoek naar een bankje voor achter het atelier. Liefst een gebruikt bankje. Vinden wij dat niet dan kopen we bij de ‘bomenman’ een paar korte boomstammetjes en leggen daarop een plank. Zo kunnen we op een beschut plekje een moment uitrusten of gewoon zomaar even zitten.

We gaan in een naburig dorp naar de Luikse markt  Regelmatig zien we een aankondiging ervan, maar voor ons is het een eerste bezoek aan deze markt. Voordat ik Man kende ging hij nooit naar een rommelmarkt of kringloopwinkel. Dat is veranderd. Hij vindt het leuk en ziet soms nog meer dan ik zie. Terwijl ik altijd heb gedacht dat ik alles zie.

Enorm, zoveel kramen. Wat is er veel leuks te koop. Vazen, lampen, pendules, beelden, kleine tafeltjes, nachtkastjes, schalen, bordjes, glazen, kop en schotels. Een wekker kan ik niet laten staan. Kramen met boeken en speelgoed lopen we voorbij. Bij de kraam met elpees stoppen we. Vier worden er gekocht. Man blij.


Een vrouw loopt voorbij. In haar handen een dienblad waarop bakjes friet. Onmiddellijk heb ik enorme trek. ‘Nu’, met mayonaise. We eten nooit op zondagmiddag om half drie friet met mayonaise.
 
Daarna gaan we weer verder. Er komt geen eind aan de kraampjes. Net als we besluiten naar huis te gaan, staat het daar. Hét bankje. Gelijktijdig zeggen we: ‘Dát is het.’ Terwijl we het bankje bekijken zie ik nog iets. Ik ben op slag verliefd. Het staat nu op de vensterbank.


We hebben geen geld genoeg, maar dat is op deze markt geen probleem. Er is aan alles gedacht. Bij de kassa een mobiel pinapparaat. Nadat ik de code en het bedrag heb ingetoetst, loopt de man om zijn auto heen. Opent de kofferbak, daarin een grote kist met geld.

Bij thuiskomst wordt de bank meteen achter het atelier gezet. We weten dat hij niet weerbestendig is. Wat te doen? Met plastic afdekken of beschermen met een laag botenlak? We hebben geen van beide in huis. Voorlopig zetten we de bank in het atelier. Man sjouwt. Ik ‘dirigeer’ hem naar het raam. Als we elkaar aankijken weten we al wat de ander zal zeggen: ‘We moeten op zoek naar een bankje voor buiten. Dit gaat het atelier niet meer uit. Vinden wij dat niet, dan kopen we bij de ‘bomenman’ een paar korte boomstammetjes en leggen daarop een plank.’
 
https://dub109.mail.live.com/ol/clear.gifhttps://dub109.mail.live.com/ol/clear.gifhttps://dub109.mail.live.com/ol/clear.gifhttps://dub109.mail.live.com/ol/clear.gif

19 opmerkingen:

 1. Op naar de volgende rommelmarkt... want inderdaad, dit bankje staat prachtig in je atelier.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een volgende markt of bezoek aan kringloopwinkel zal zeker gebeuren, Irma. Het is te leuk gebruikte spulletjes te zoeken en een tweede leven te geven. Het bankje kan niet beter dan in het atelier staan :-)

   Verwijderen
 2. Was dat in Veldhoven? Leuk, dan heb je weer een reden om erop uit te gaan, Ellie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was in Veldhoven, Mieke. Wie weet bezoeken wij deze markt nog wel eens!

   Verwijderen
 3. Grappig verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De link onder de laatste foto hoort niet bij het blogbericht. Hoe vaak ik ook al heb geprobeerd dit bericht opnieuw te plaatsen, de link komt telkens mee en is niet te verwijderen. Heel irritant en het ziet er slordig uit, jammer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Connie Harkema13 juli 2015 om 22:04

  Een leuk uitstapje met een nog leuker resultaat. Geniet van je mooie nu nog completer ingerichte eigen plekje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doe ik zeker, Connie! En van het atelier...'als een vis in het water'

   Verwijderen
 6. Zo kocht ik ooit op een markt in Uden, hele oude en ouderwetse schalen met bloemenrand. Zo'n markt moet je wel met z'n tweeën doen, vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vast en zeker ook mooie schalen, Arhy! Ik ben blij met onze 'vangsten'...alleen had ik dit niet gekund, alleen al het sjouwen van het bankje, gelukkig heeft Man er net zoveel plezier in....

   Verwijderen
  2. Volgens mij bof jij met Man. Maar even nadenkend....hij ook met jou. De kring is rond.

   Verwijderen
  3. Ja Athy, zo is het en zo voelt het. Lieve groet!

   Verwijderen
 7. Leuk, dit verhaal en dan aan het eind weer dat bomenbankje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dank voor je reactie Wilma, ook leuk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen