woensdag 29 juli 2015

Zonder iets
Afspraken die nagekomen moeten worden. Andere bezigheden die om aandacht vragen. Soms razen de dagen voorbij.

Vandaag geen afspraken. Vandaag is het zoals ik het ‘t liefst hebben wil. Op
mezelf zijn. Zonder iets wat ook maar neigt naar verplichting. Ik wil vooral veel schrijven. Bovendien ook nog het weer om in het atelier bezig te zijn. Het is koud en nat.

Maar het rare is, dan is het zo’n dag waarop niets hoeft en dan weet ik niet wat ik zal doen. Ga ik schrijven? Schilderen? Ga ik dat boek nu eindelijk uitlezen? Nog een uurtje slapen? Ook nog een was vouwen, wat opruimen en iemand bellen die ik lang niet meer gesproken heb?

Voordat ik dit stukje schrijf is de ochtend al voor een groot deel voorbij. Ik heb last van uitstelgedrag of kan ik geen keuze's maken uit alle leuke dingen te doen? Dat heb ik wel vaker. Maar het valt mij op dat het altijd zo is op een dag zoals vandaag, een dag zonder iets. Zou dat te maken hebben met een hoofd vol gedachten? Te weinig energie misschien? Ik moet oppassen dat deze dag niet met dat vermaledijde uitstelgedrag voorbijgaat.

Morgen en vrijdag weer afspraken. Kan ik niet de hele dag in huisbroek en op mezelf zijn. Vandaag moet het gebeuren. Als eerste dit stukje posten, daarna doorgaan met schrijven. Mijn verhaal afmaken voor de wedstrijd waaraan ik (voor het eerst) mee wil doen. Een nieuw blogbericht schrijven over het museumbezoek van gisteren. Met foto's laten zien hoe de 'wespenvanger' het nest uitrookt.

Ik ga aan de slag.


14 opmerkingen:

 1. Ik herken het gevoel Ellie, je wilt niets en toch zoveel... Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies zoals jij het zegt....zo is het. Mooie avond, Sophie😊

   Verwijderen
 2. Heel herkenbaar Ellie! Ook ik heb hier last van. Vroeger had ik wel eens spijt als ik zo'n dag had lopen 'verlummelen'. Nu doe ik er niet zo moeilijk meer over. Vanmorgen zou ik eindelijk mijn wandelfotoboek verder gaan invullen. Heb ik dat al gedaan? Welnee!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar je hebt wel een blog geplaatst, Wilma! Ik probeer mij er niet aan te storen als ik niet doe wat ik eigenlijk zou willen, voor vandaag ben ik dan ook tevreden 😊

   Verwijderen
 3. Ja, het is wat. Nu zit ik hier op mijn vrije dag ook niks te doen. Alleen te bedenken waar ik in hemelsnaam mijn sleutelbos heb gelaten. En zo vliegt de dag voorbij. En dan onweert het ook nog...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De sleutelbos gevonden, Mies? Misschien heb je het nodig om op je vrije dag gewoon 'niets' te doen....en dat onweer was wel even erg fel in Waalre.

   Verwijderen
 4. Jannie Harmsen29 juli 2015 om 16:24

  Ook voor mij zo'n dag Ellie. Maar ook moe, waarschijnlijk door de sterke weersverandering en de vele opgedane prikkels van de afgelopen dagen. Ik doe wat nodig is en verder wat mijn gevoel me ingeeft. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier insgelijks, teveel prikkels opgedaan, te moe, maar ik heb wat geschreven en voel me verder tevreden. Doe niet meer dan nodig, net als jij ❤️

   Verwijderen
 5. Heel herkenbaar! En dan tegen een uur of vier ineens het licht zien en aan de slag gaan.
  De drang van je eigen moeten is weg en daar heb je war uren voor nodig om aan te wennen. Ondertussen gaat het zoals jij beschrijft!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Athy, heerlijk zoals jij het beschrijft, zo gaat het ook. Ik heb alleen het licht nog maar zwakjes gezien, misschien vanavond wat feller als Man er ook weer is 😊

   Verwijderen
 6. Even niets doen, kan daarna weer energie geven. En zo heerlijk om even niets te moeten... Hé, waar herken ik dit van :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Margo, heerlijk om een dag op mezelf te zijn en niets te hoeven. Accu moet weer nodig opgeladen worden en ik geniet ervan!

   Verwijderen
 7. Ook ik heb daar last van hoor. Op dagen dat niets hoeft, lukt het me soms niet te schrijven. Ik kan daar wel eens gefrustreerd van raken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is toch altijd moeilijk hè. Ik denk dat we dan teveel prikkels hebben opgedaan waardoor we de rust niet hebben. Ik heb ook enkel maar geschreven, niet gelezen en niet geschilderd, lig nu al in bed. Probeer toch tevreden te blijven en niet een wrang gevoel te hebben dat ik niets of weinig heb gedaan. Ik heb natuurlijk geschreven, dat is al fijn 😊

   Verwijderen