vrijdag 1 november 2013

Bezigheden 1Al een paar dagen vraag ik me af waarom ik in vredesnaam aan een website ben begonnen. Net nu ik de moed heb ‘me te laten zien’, Man heeft nogal op me in moeten praten, schiet ik voor mijn gevoel al tekort. Er staan weliswaar al enkele blogjes op de website, maar de meeste zijn voorheen al geschreven. Nu moet ik met nieuwe stukjes komen. Inspiratie genoeg, maar dat is geen garantie, het lijkt er eerder op dat ik steeds andere bezigheden heb die om aandacht vragen. Wat ik de afgelopen dagen dan wel heb gedaan in plaats van schrijven?
Maandag ben ik, zoals u al hebt kunnen lezen, naar de ‘ruggendokter’ geweest. Buiten dat hij streepjes en getallen op mijn rug schrijft en met zijn vingers duwt, werkt hij ook met hamertjes. 


Na de behandeling kom ik wel met een rechte rug en soepel weer thuis, maar de rest van de dag gaat in een roes voorbij, voel me alsof ik slaapwandel.
Op dinsdag geen afspraken. Redigeer een kort verhaal, lees en studeer, maar niet lang. De voordeurbel klinkt, Vriendin staat voor de deur, voor die dag klaar met haar vrijwilligerswerk. Lunch gemaakt, 3 uur later gaat zij weg. Doodop (ben nog moe van de behandeling bij de ‘ruggendokter’) ga ik op bed liggen en val in slaap, niets meer gedaan.
Woensdag heb ik een afspraak met een vriendin, schilderen bij mij thuis. We beginnen met koffie, maar gaan al snel aan de slag. Op het kleine doekje drukken we de verf die overblijft, het andere doek is nog niet wat ik in gedachten heb. Over 2 weken weer, de afspraak is gemaakt.
Donderdag geef ik, bij mij thuis, een paar uur uitleg in het gebruik van een iPad. Ik lees de krant en haal boodschappen voor de wekelijkse bridgeavond. Bij de voordeur een schim, Vriend staat voor de deur. Als hij weer weg is ga ik koken. Maar als ik alles in de pan heb en begin te roeren stijgt er een walgelijke geur uit op. Hier klopt iets niet en kiep de pan leeg in een vuilniszak. Er zit niets anders op dan weer naar de supermarkt te gaan. ’s Avonds wordt er gebridged. Vandaag zou ik lunchen met Vriendin, maar die afspraak gaat niet door. We plannen een andere dag. Dus niets weerhoudt mij nu om te schrijven. En dat doe ik.

6 opmerkingen:

 1. Mooie blog! Leuk om je week te lezen en je hebt ondanks dat je niet blogt een creatieve, sociale week gehad met leuke ontmoetingen Ik blijf je blogs "volgen:, liefs Wilko x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn Man dat je weer van mijn schrijfsel hebt genoten :-) X

   Verwijderen
 2. Mooi overzicht gemaakt Ellie ! Hartstikke leuk om te volgen. Warme groet, Mieke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Mieke, veel dank voor het compliment en heel fijn dat je 'me' weer gelezen hebt! Lieve groet :-)

   Verwijderen
 3. Zo te lezen heb je je niet verveeld van de week en genoeg andere dingen gedaan dan schrijven.
  En toch heb je een blog geschreven...:-)
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Ans voor het compliment en fijn dat jet 'stukje' weer hebt gelezen! X

   Verwijderen