dinsdag 28 januari 2014

Sophie Genius Loci van Anne VellingaEen paar dagen geleden heb ik het boek over Sophie uitgelezen. Ik heb het tot nu toe nog niet in de kast gezet bij mijn andere gelezen boeken. Het ligt nog steeds naast me als ik lui op de bank zit of zoals nu aan de schrijftafel zodat ik tussendoor even een passage kan herlezen, daar waar het openvalt.
Ik heb voor mijn doen lange tijd nodig gehad om dit boek uit te lezen en dat had zeker niets met verveling te maken. Het verhaal is boeiend vanaf het allereerste begin, het is ontroerend, soms herkenbaar en ook met humor geschreven. Ik vond het boek zo mooi dat ik sommige passages zelfs tweemaal heb gelezen alvorens verder te gaan. Je wordt  tijdens het lezen geraakt door Sophie’s emoties, haar gevoeligheid, maar ook haar worsteling om boven het verdriet van haar verbroken relatie uit te komen, dat je niet anders wilt dan weten hoe haar leven verder gaat. Je reist mee in het leven van Sophie. Ik heb van dit verhaal dan ook enorm genoten. Laat maar komen dat volgende boek van Anne Vellinga! In de tussentijd lees ik haar blogs op www.annevellinga.nl6 opmerkingen:

 1. Connie, het is een prachtig boek! Dank voor je reactie en het lezen van mijn blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel Mieke! Een prachtig boek zoals jij weet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Liefje, mooi beschreven. Ik kan alleen maar beamen wat je schrijft hoe je het boek ervaren hebt. Dit heb je gedurende het lezen regelmatig met me gedeeld :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik moest het regelmatig zeggen....:-)

  BeantwoordenVerwijderen